29 / 03 / 2024

Tekkeköy Merkez Cami açıldı!

Tekkeköy Merkez Cami açıldı!

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Bakacak Köyü'nde yaptırılan Merkez Cami ibadete açıldı. Açılışa katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti...




Samsun'un Tekkeköy ilçesi Bakacak Köyü'nde yaptırılan Merkez Cami ibadete açıldı. Açılışa katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek  "Bir tuğlayı dahi taşımış olan, çimentosunda bir kürek emeği olan, en ufak bir şekilde buraya hizmet vermiş, katkı sunmuş olan herkesten Allah razı olsun" dedi.


'CAMİDE NEYE İHTİYAÇ VARSA TAMAMLAMAK BİZDEN'

 

Açılışı gerçekleştirilen camide nesiller boyu güzel ibadetler yapılması temennisinde bulunan Başkan Yılmaz,  "Hayırların tavan yaptığı yerdir burası.  Camiler Beytullah'ın yer yüzündeki şubesi. Burası öyle bir yer ki bütün dargınların barıştığı, fitnenin fesatın yok olduğu, dünyevi işlerin aklımızdan uçup gittiği  tevekkül yeridir. Buraya emek veren herkesten Allah razı olsun.  Öyle inanıyorum ki bu camiye karınca kararınca bütün yardımlarınızı yedi ceddinizin ruhuna gider diye yaptınız. Ama bazı eksiklikler var. O eksiklikleri tamamlamak ta bizden" şeklinde konuştu.

 

İÇERİDE VE DIŞARIDA ŞEYTANLAR CİRİT ATIYOR

 

İnançlı ve imanlı bir toplumla tüm kötülüklerin yok olacağını da belirten Yılmaz, "Birilerinin avcunu ovuşturacak işler yapmaktan kaçınalım. Birbirimizi çok sevelim. Çünkü bizim ülkemiz, Türkiye çok kıymetli bir coğrafya. Bu kıymetli  coğrafyada gözü olan bir sürü şeytan sınırlarımızın içinde ve dışında cirit atıyor. Onun için bizler kendi içimizde birliğimizi, dirliğimizi asla yitirmeyelim. Bütünlüğümüzü gölgeye düşürecek laflar etmekten hepimiz kaçınalım. Siyasetçiler de kaçınsın. Dostlarımız da kaçınsın. Birilerinin avcunu ovuşturacak işler yapmayalım. Birbirimizi severek bu güzel mabed içinde hayırlarımızı yapalım" dedi. Konuşmaların ardından caminin açılış kurdelesi kesildi. Dualar ve Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından camide tüm cemaat öğle namazını birlikte kıldı.

 


Samsun Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön