25 / 04 / 2024

Gaziantep Abdulkadir Yüksel Cami açıldı!

Gaziantep Abdulkadir Yüksel Cami açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi'nin Mavikent Mahallesi’ne yaptırmış olduğu Abdulkadir Yüksel Cami’nin açılışı yapıldı.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi, Abdulkadir Yüksel Cami’nin açılışını gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediyesi'nde yer alan habere göre, Mavikent Caminin açılışı Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla yapılırken, açılışa Gaziantep AK Parti Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Mehmet Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik, rahmetli Milletvekili Abdulkadir Yüksel’in ailesi, protokol üyeleri ve vatandaşlar da katılım gösterdi.

Vefanın Simgesi

Gaziantep Valisi Davut Gül, yapılan eserlerin değerinin varlığında bilinmesi gerektiğini belirterek, “Açılışını yaptığımız bu cami hem cami olarak hizmet verecek hem de bir vefanın simgesi olarakta sonsuza kadar devam edecek. Bazı eserler varlıklarında çok bir şey ifade etmiyorlar. Yada farkına varamıyoruz. Ama yokluklarında onların eksikliklerini hissediyoruz. Camilerde öyle. İnanıyorum ki burada cami olmasa buradakilerin en önemli sorunu cami olurdu. Ama olduğunda. Bu eser sanki burada yıllardır varmış gibi düşünürüz, nasıl ve hangi emeklerle buranın oluşturulduğunu çok düşünmeyiz. O açıdan da başta Belediye Başkanımız olmak üzere buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Camiler Birlikteliğimizi Perçinliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, rahmetli Milletvekilimiz Abdulkadir Yüksel’in geride çok önemli değerler bıraktığını söyleyerek,  “Mübarek Ramazan Ayındayız. Başı Rahmet sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu ayda, Yüce Mevla’m cennetinde buluştursun inşallah. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine bu güzel eser için çok teşekkür ediyorum. Rahmetli Milletvekilimiz ile rabbim cennetinde buluşturmayı nasip etsin diyorum. Makamlar ve ömür bitecek, ancak geride ne bıraktığınız çok önemli. Rabbim inşallah rahmetli Milletvekilimiz gibi itibarımız ve şerefimiz ile ömrümüzü tamamlamak nasip eylesin. Camilerimiz çok önemli, İslam’ın beş şartı olan namazı eda etmemize ve birlikte olmamıza vesile olan bu mekânlar. Ezanlar ki şehadetler dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli diyor Mehmet Akif Ersoy. Bu caminin yapımında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Geri Dön