20 / 04 / 2024

Teknoloji firmalarından akıllı ev tasarımları!

Teknoloji firmalarından akıllı ev tasarımları!

Gün geçtikçe yeni bir türü çıkan akıllı cihazların yanında büyük teknoloji firmaları akıllı ev tasarımlarıyla da büyülüyor.



Akıllı ev pazarı, yakın geleceğin en büyük rekabete sahne olacak alanlarından biri. Şu anda Samsung, Apple, Google ve Microsoft başta olmak üzere, tüm büyük firmalar bu pazarda yer almak için ardı ardına ürünler çıkartıyor. Akıllı ev konusunda standartlar oturmuş değil belki ama 2017'den itibaren göreceğimiz bazı gelişmeler, bu konuda seve seve para harcamamıza yol açacak.


Bu çözümlerle akıllı şehirler daha da akıllı olacak

Daha şimdiden, Amazon Echo ve Google Home gibi, sesle kumanda edebileceğimiz dijital asistan cihazlarını satın alabiliyoruz. Bir de bu tür cihazların, evin ısıtma, eğlence, mutfak ve banyo cihazlarına kumanda etmeye başladıklarını düşünün. Kuşkusuz günlük yaşam inanılmaz bir şekilde daha kolay yaşanacak.


Sesli komut vererek klimayı veya televizyonu açıp kapatabileceğiz. Yapay zekaya “Bana kahve yap” dediğimizde kahve makinesi kendiliğinden çalışacak. Yatarken “iyi geceler” dediğimiz anda ışıklar azalarak sönecek, evin kapısı otomatik kilitlenecek ve hırsız alarmı kendi devreye girecek. Buzdolabında süt bittiyse dijital asistan en sevdiğiniz marka sütü internetten size sormadan kendi sipariş edecek.


Bu sistemler yavaş yavaş gerçek oluyor, fiyatlar da gelecek senelerde hızla düşecek. Ama evinde kahve servisi için robotları bekleyenler varsa, o henüz mümkün değil. Şimdilik ancak prototiplerini gördüğümüz Honda Asimo gibi robotlar, kısa süre içinde akıllı evlerin birer parçası olmayacak. Ev robotları için biraz daha beklememiz gerekiyor.




Sözcü


Geri Dön