23 / 04 / 2024

Teknopark Ankara’nın vizyonuna katkı yapacak!

Teknopark Ankara’nın vizyonuna katkı yapacak!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin ile bir araya geldi. Başkan Yaşar’a İvedik’in yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Gültekin, Teknopark Ankara Projesi’nden de bahsetti.




Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Yaşar’a İvedik’in yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Gültekin, Teknopark  Ankara  Projesi’nden de bahsetti.

“ Teknopark Ankara’nın vizyonuna katkı yapacak”


Amaçlarının bölge firmalarının gelişmesine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Gültekin, “Yaklaşık 200 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Ankara Teknopark’ın üst yapı yatırımları tamamlandığında, kiralanabilir kapalı ofis ve ticari alanların net büyüklüğü yaklaşık 100 bin m2 olacak. Laboratuvar ve deney alanları, üretim birimleri, üniversitenin bilimsel ve teknolojik birimlerinin bulunacağı Teknopark’da 500 firmanın faaliyet göstermesi, bu firmalarda da 10 bini yüksek vasıflı Ar-Ge personeli, 5 bini destek ve üretimde çalışacak eleman olmak üzere yaklaşık 15 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci Teknokentini kuruyoruz” dedi.


Gültekin, ayrıca bölgede inşaatı devam eden Teknopark’ın Ankara’nın vizyonuna çok farklı bir boyut getireceğini de belirtti.


“Ankara’mız ve ülkemiz için hayırlı olsun”


Projenin bölge firmaları için Ar-Ge ve inovasyon açısından önemli olduğunu söyleyen Başkan Yaşar da,  “Yenimahalle, ticaret ve sanayi bakımından önemli merkezleri barındırıyor. Yenimahalle’de bulunan sanayi bölgelerimiz Ankara’nın hatta tüm ülkenin sanayisine çok büyük katkılar sağlıyor.  Teknopark projesiyle de adından söz ettirecek. Çok güzel bir proje ve bölge firmaları için Ar-Ge ve inovasyon açısından önemli bir proje. Şimdiden Ankara’mız ve ülkemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.


Teknopark Ankara projesinin maketini inceleyen Yaşar, Endüstriyel Tasarım ve Prototip Merkezini de gezdi.



Yenimahalle Belediyesi



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin "15 bin kişiyi istihdam edecek Teknopark Ankara'nın vizyonuna katkı yapacak" dedi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda İvedik'in yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Gültekin, Teknopark Ankara Projesi'nden de bahsetti. 


15 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK 

Amaçlarının bölge firmalarının gelişmesine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Gültekin, "Yaklaşık 200 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Ankara Teknopark'ın üst yapı yatırımları tamamlandığında, kiralanabilir kapalı ofis ve ticari alanların net büyüklüğü yaklaşık 100 bin metrekare olacak. Laboratuar ve deney alanları, üretim birimleri, üniversitenin bilimsel ve teknolojik birimlerinin bulunacağı Teknopark'da 500 firmanın faaliyet göstermesi, bu firmalarda da 10 bini yüksek vasıflı Ar-Ge personeli, 5 bini destek ve üretimde çalışacak eleman olmak üzere yaklaşık 15 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci Teknokentini kuruyoruz" dedi. Projenin bölge firmaları için Ar-Ge ve inovasyon açısından önemli olduğunu söyleyen Başkan Yaşar da "Yenimahalle, ticaret ve sanayi bakımından önemli merkezleri barındırıyor. Yenimahalle'de bulunan sanayi bölgelerimiz Ankara'nın hatta tüm ülkenin sanayisine çok büyük katkılar sağlıyor. Çok güzel bir proje ve bölge firmaları için Ar-Ge ve inovasyon açısından önemli bir proje. Şimdiden Ankara'mız ve ülkemiz için hayırlı olsun" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön