28 / 03 / 2024

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.



Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile desteklenecek.

Teknopark İstanbul tarafından yapılan açıklamada "Rejenerasyon-20" projesiyle Kovid-19 salgınının ülke ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasınyla ilgili girişimcilerin hayata geçireceği yenilikçi uygulamalar desteklenip toplumun girişim ekosisteminin katkılarıyla güçlenmesi sağlanacak. Destekten 30 girişimin yararlanması amaçlanıyor.

Türkiye'nin Kovid-19'la mücadelesinde kritik projelerle ön plana çıkan girişim ekosisteminin yeniden yapılanması için yer alan "Rejenerasyon-20" projesiyle girişimciler; evde yaşamın iyileştirilmesi, uzaktan çalışmanın verimli ve uygulamada kolay hale getirilmesi, erişim/lojistik sorunlarının çözümüne yeni bir soluk getirilmesi ve toplumu rahatlatacak sosyal projelerin hayata geçirilmesi için destek verilecek.

"Rejenerasyon-20" projesiyle beraber erken aşamadaki girişimlere dijital hızlandırma, ürünleştirme aşamasındaki girişimlere danışmanlık programı verilecek. Ayrıca, ekosistemdeki soru ve sorunlara yanıt niteliğinde içeriklerden oluşacak video portalında 100 video ile 1.000'i aşkın girişimciye ulaşılması amaçlanıyor. Proje ile Türkiye'de bulunan nitelikli Ar-Ge mühendislerinin de girişimler bünyesinde istihdam edilmesi hedefleniyor.

"GİRİŞİMLERİMİZİN SORUNLARA ÇÖZÜM NİTELİĞİNDE ÜRÜNLER ÇIKARMALARINI SAĞLAYACAĞIZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, şu ifadeleri kullandı:
"Ülkemizdeki sosyal ve ekonomik gelişimin yapı taşları olan girişimcilerin desteklenmesi aracılığıyla ekonomimize katkı sağlamak, salgının yarattığı etkileri azaltmak ve yeniden adaptasyonu sağlamak için kurguladığımız bu proje ile girişimlerimizin sorunlara çözüm niteliğinde ürünler çıkarmalarını sağlayacağız.
Destekten yararlanacak girişimcilerimiz kalıcı, uygulanabilir, çağdaş metotlara dayanan destek mekanizmalarıyla projelerini başarıyla hayata geçirecekler. Rejenerasyon-20 ile girişimcilik ekosistemimizdeki başarılı genç beyinlerimizin uluslararası arenada rekabet eden ürünler ve uygulamalar hayata geçireceğine inanıyoruz. Teknopark İstanbul olarak kuluçka merkezimizi uluslararası bir merkez haline getirmek ve girişimcilerimize uluslararası standartlarda hizmetler/imkanlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz yenilikçi girişimleri her zaman desteklemeye devam edeceğiz."

"Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20"  Türkiye'de üretilen yerli ürünlerle Türkiye'den başlayarak dünyaya açılan, salgının olumsuz etkilerini azaltan projelere destek verilmesi, gelecek vadeden girişimlere can suyu destek mekanizmasının kurulması amaçlanıyor. Uluslararasılaşma kapsamında ithalatta düşüş sağlanarak ihracatta artışa katkı sunulması da amaçlanan projenin diğer hedefleri ise sosyal girişimlerin ortaya çıkarılması, toplumun rahatlatılarak birliktelik ruhuna destek olunması ve dayanışma kültürünü destekleyecek.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi ayrıca, projenin uygulanmasının ardından geçen bu süreçleri orta uzun vadede kalıcı hale getirerek şu makro ilkeleri hayata geçirmeyi amaçlıyor:

"Girişimlerin, dijitalleşerek iş birliğine dayalı bir şekilde çalışmalar yürütmeye devam etmesini sağlamak. Sosyal iş birliğine dayalı daha geniş ekosistemler oluşturmak. Çevik, elastik, dijital iş yeri modelleri kullanmak, işin niteliğine ve türüne ve gerekli ilgili becerilere bağlı olarak evden ve ofisten çalışmanın en iyi kombinasyonunu sağlamak. Teknoloji destekli uygulamalar geliştirilmesine yardımcı olarak fiziksel süreçler üzerindeki baskıyı azaltmak için değer odaklı, proaktif girişimler ortaya çıkartılmasına destek olmak."
 


Geri Dön