19 / 04 / 2024

Tekzen Kıbrıs'ta mağaza açtı!

Tekzen Kıbrıs'ta mağaza açtı!

Bu yıl 20'nci yaşını kutlayan Tekzen, dördüncü yurt dışı mağazasını 1 milyon liralık yatırımla Kıbrıs'a açtı.Yurt içinde 52 ilde 103 mağazası bulunan Tekzen'in, yurt dışında Romanya'nın başkenti Bükreş'te 2, Kuzey Irak Erbil'de ise 1 mağazası bulunuyor.



Türkiye'nin yüzde 100 yerli sermayeli tek ulusal yapı market zinciri Tekzen, yurt dışındaki adımlarını hızlandırdı. Bu yıl 20'nci yaşını kutlayan Tekzen, yurt dışındaki 4'üncü mağazasını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. Yurt içinde 52 ilde 103 mağazası bulunan Tekzen'in, yurt dışında Romanya'nın başkenti Bükreş'te 2, Kuzey Irak Erbil'de ise 1 mağazası bulunuyor. 


SIRA MAGOSA'DA 

Açılışta konuşan Tekzen Genel Müdürü Onur Mertoğlu, KKTC'de açılan ilk yapı marketin Tekzen olduğunu belirterek, "Mağazamızı yaklaşık 1 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirdik. Bu yatırım Kıbrıs ekonomisini doğrudan ve dolaylı olarak olumlu etkileyecek. Kuzey Kıbrıs'ta yatırımlar arttı. Bununla beraber alım gücü de arttı. Bundan dolayı Kıbrıs'a yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi. Kuzey Kıbrıs'ta 2'nci ve 3'üncü mağazalarını da açabileceklerini söyleyen Mertoğlu, "Biz sonraki mağazamız Magosa'da olabilir" dedi. Yurt içinde 81 ilde olmayı hedeflediklerini kaydeden Mertoğlu, yıl sonuna kadar 109 mağazaya ulaşacaklarını dile getirdi. Mertoğlu, her yıl yüzde 30 büyümeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi. Lefkoşa'daki Tekzen mağazası 2 bin 700 metrekare satış alanına sahip. 30 kişinin çalıştığı mağazada, mobilyadan ev ve mutfak gereçlerine, inşaat-tesisat malzemelerinden elektrikaydınlatma ürünlerine kadar onbinlerce ürün çeşidi bulunuyor. 


Takvim


Geri Dön