19 / 04 / 2024

Tekzen satılıyor mu?

Tekzen satılıyor mu?

Turkven’in yatırım yapacağı iddia edilen Tekzen, yerli ve yabancı birçok talibi olmasına karşın şu anda bir satış planının bulunmadığını açıkladı. Ancak Tekzen kanadında Turkven’in kurucu ortağı Evren Ünver yönetime girecek.



Kulislerde Turkven’in yatırım yapacağı iddia edilen yüzde 100 yerli sermayeli yapı market zinciri Tekzen, yerli ve yabancı birçok talibinin olduğunu ancak şu anda bir satış planlarının bulunmadığını açıkladı. Ancak Tekzen kanadında bu yıl, içinde Turkven’in olduğu önemli bir gelişme olacak. Zira Turkven’in kurucu ortağı Evren Ünver, şirketin yönetim kuruluna üye olarak katılacak. Migros, Medical Park, Doğtaş, Ziylan, Mavi Jeans gibi şirketlerin satışında yer alan Turkven’in 3 kurucu ortağından biri olan Evren Ünver, geçen yıl Mesa’nın çoğunluk hissesini kendi adına kurduğu şirket üzerinden aldı.

 

Geçen yıl % 30 büyüdü

 

Tekzen Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Onur Mertoğlu, “2015 yılı seçim ve tüm jeopolitik gerginliklere rağmen bizim için iyi bir yıl oldu. Yüzde 30 büyüme kaydettik. Geçen yıl 12 mağaza açtık ve yılı 107 mağazayla kapattık. Doğrudan 3 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Dolaylı olarak katkı sağladığımız kişi sayısı 20 bini buluyor. Türkiye’nin 7 bölgesinde varız, bu yılki yatırımlarımızı da yine 7 bölgeye yayacağız. 5’er yıllık planlarla yürüyoruz. Bizim satış gibi bir talebimiz yok. Yerli ve yabancı fon veya şirketlerden Tekzen’e ilgi oluyor. Çünkü başarılı bir şirket” diye konuştu.

 

Tekzen’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin’in 250 milyar euroluk ev geliştirme perakendecilerini dünya üzerinde temsil eden European DIY Retailers Association’ın (EDRA) yönetimine girdiğini hatırlatan Mertoğlu, “Bu üyelik de hem Türkiye hem Tekzen’in tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Sonuçta Tekzen Türkiye’nin önemli bir aktifi. Teklif gelmesi de çok doğal” değerlendirmesini yaptı. Evren Ünver’in yönetim kuruluna girişiyle ilgili de bilgi veren Onur Mertoğlu, “2016 içinde Evren Bey yönetim kurulumuza girecek. Kendisinin sektörle ilgili çok tecrübesi var. Hem tecrübelerinden yararlanacağız hem de şirketimizin gelişimine katkı sağlayacak” dedi.

 

Mesa Holding’e geçen yıl ortak oldu

 

1971 yılında Ankara’da doğan Evren Ünver, Massachusetts Institute of Technology (MIT) Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans ve yüksek lisans derecelerine sahip. 1995-1997 yılları arasında Andersen Consulting Boston ofisinde çalıştı. McKinsey&Company Istanbul ve Seul

 

ofislerinde telekom ve finansal kurumlar alanlarında danışman olarak görev yapan Evren Ünver, 1999 yılında kurulan özel sermaye şirketi Turkven’in üç kurucu ortağından biri. Ünver 2015 yılında ortak olduğu MESA Holding’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi.

 

Cironun % 10’u Doğu’dan

 

Onur Mertoğlu, bu yıl en az yüzde 30 büyümeyi hedeflediklerini ve cirolarını 1 milyar TL’nin üzerine çıkarmayı öngördüklerini anlattı. Mertoğlu, cirolarının yüzde 10’dan fazlasının Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden geldiğini anlattı. İki bölgede 12 mağaza ile hizmet verdiklerini kaydeden Mertoğlu, terör sorunlarının bitmesi halinde bölgede daha hızlı büyümenin sağlanabileceğini vurguladı.

 

Onur Mertoğlu, “Organize perakende içinde yapı marketlerinin payı sadece yüzde 10. Sektör her yıl yüzde 6 büyüyor. Yani bu alanda daha gidilecek çok yol var” dedi. Mertoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta açtıkları mağazanın da kendileri için önem arzettiğini, mağazanın hem Türkler hem de Güney’den gelen Rumlar tarafından büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.


Vatan


Geri Dön