25 / 04 / 2024

Temel Bulut yakalandı!

Temel Bulut yakalandı!

Sattığı daireleri sahiplerine teslim etmediği gerekçesiyle hakkında 910 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Bulut İnşaat’ın sahibi Temel Bulut, üç gün önce çay bahçesinde yakalandı. 



Bulut İnşaat’ın sahibi Temel Bulut, üç gün önce İstanbul’da bir çay bahçesinde yakalandı. Bulut'un hakkında Esenyurt’ta gerçekleştireceği projeden sattığı daireleri sahiplerine teslim etmediği gerekçesiyle dolandırıcılık suçundan 910 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Hürriyet Gazetesi'nden Ceylan Sever'in haberine göre,  Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Temel Bulut, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme, yüzlerce mağdurun olduğu davada güvenlik gerekçesiyle Bulut’un savunmasını gelecek celse SEGBİS yöntemiyle alacak.


"İnsanlar Temel Bulut'u görünce galeyana gelecek"

Temel Bulut'a tutuklamaya karşı savunması soruldu. Bulut, "Savunma yapmak istiyorum. 900 mağdur var, 300’ü bana dava açtı” diyerek savunma yapmak istediğini söylese de avukatları müdahale ederek ayrıntılı savunma yapılabilmesi için mahkemeden süre talep etti.

 

Bulut’un avukatı ayrıca gelecek celse müvekkilinin duruşmaya getirilmeyerek savunmasının SEGBİS yöntemiyle alınmasını istedi. Gerekçesini ise şöyle açıkladı; “İnsanlar burada Temel Bulut’u görünce galeyana gelecek ve yargılama yapmak mümkün değil. Bu dosyanın birçok mağduru var. Ödemelerle ilgili de ayrıntılı savunma yapacağız. Bu nedenle mahkemeden bize savunma için süre verilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Temel Bulut, Metris Cezaevine gönderildi.


Geri Dön