25 / 04 / 2024

Temel gıda ürünlerinde KDV kaldırılacak! Fiyatlar daha aşağı inecek…

Temel gıda ürünlerinde KDV kaldırılacak! Fiyatlar daha aşağı inecek…

CHP Niğde Milletvekili Gürer, TBMM komisyonuna temel gıda ürünlerinde KDV’den bütünüyle vazgeçilmesi talebinde bulundu.



Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) komisyonunda temel gıdalardan KDV’nin kaldırılması yönünde bir kanun teklifi verdi. “Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” adı altında verilen kanun teklifi ile temel gıda ürünlerindeki KDV’den tamamen vazgeçilmesi, KDV’nin hiç alınmaması talep edildi.

Temel gıda ürünlerinde KDV kaldırılacak! Fiyatlar daha aşağı inecek…

Meclis Plan ve Bütçe komisyonunda, “Teklif ile, temel gıda maddelerinden KDV alınmaması amaçlanmaktadır.” özetiyle CHP’li Gürer tarafından sunulan kanun teklifinde 25 Ekim 1984 tarihli ve 3 bin 65 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gerekçesi ile beraber ekte sunulmuştur” ifadelerine yer verildi. 

Öte yandan söz konusu kanun teklifinin genel gerekçesi ile ilgili bilgi paylaşılırken, madde gerekçeleri ve kanunun değiştirilmiş şekli şöyle örneklendirildi:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön