19 / 04 / 2024

Temel gıda ürünlerinde KDV kaldırılacak! Fiyatlar daha aşağı inecek…

Temel gıda ürünlerinde KDV kaldırılacak! Fiyatlar daha aşağı inecek…

CHP Niğde Milletvekili Gürer, TBMM komisyonuna temel gıda ürünlerinde KDV’den bütünüyle vazgeçilmesi talebinde bulundu.



Temel gıda ürünlerinde KDV kaldırılacak! Fiyatlar daha aşağı inecek…

MADDE GEREKÇELERİ

Madde 1- Enflasyonda yaşanan artış ile birlikte temel gıda maddelerine gelen zamlar, vatandaşların alım gücünü önemli ölçüde düşürecek gıda maddelerine erişimini zorlaştırdı. Bu süreçte temel gıda ürünlerinden alınan Katma Değer Vergisinin kaldırılması ile birlikte vatandaşların gıdaya ulaşımının bir nebze olsun kolaylaşması amaçlanmıştır.

Madde 2- Yürürlük maddesidir.

Madde 3- Yürütme maddesidir.

KANUN TEKLİFİ

Madde 1- 25.10.1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17’inci maddesinin 4 numaralı fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“aa) Dana eti, kuzu eti, tavuk eti, balık, sakatat, tereyağı, margarin, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, zeytin, peynir, yumurta, süt, yoğurt, su, bal, ekmek, yufka, makarna, şehriye, bulgur, pirinç, kuru fasulye, buğday unu, nohut, mercimek, barbunya, portakal, mandalina, limon, karpuz, kavun, armut, ayva, muz, nar, şeftali, kayısı, kiraz, kivi, vişne, elma, üzüm, kuru kayısı, domates, biber, salatalık, fasulye, bamya, havuç, kabak, karnabahar, ıspanak, kereviz, soğan, patates, lahana, fasukye, nane, maydanoz, patlıcan, marul, sarımsak, turp, mantar, kahve, çay, şeker, tuz, ürünlerinin teslimi”

Madde 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimi müjdesi! Benzin ve mazota 5 TL indirim!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön