26 / 04 / 2024

Temmer Mermer 2015'te yüzde 5'lik büyüme hedefliyor!

Temmer Mermer 2015'te yüzde 5'lik büyüme hedefliyor!

Bilecik'te ilk ocak yatırımlarıyla sektöre giren Temmer Mermer, Afyon'da 107 bin metrekare açık, 42 bin kapalı alana sahip fabrikasıyla dünyanın 40 ülkesine Türk mermeri gönderiyor.




Bilecik'te ilk ocak yatırımlarıyla sektöre giren Temmer Mermer, Afyon'da 107 bin metrekare açık, 42 bin kapalı alana sahip fabrikasıyla dünyanın 40 ülkesine Türk mermeri gönderiyor. Yılda toplam 300 bin ton blok mermer çıkartan Temmer, 2023 için de her ülkeye ihracat yapacak şekilde kendini konumlandırdı. 

Aynı zamanda İstanbul Maden ihracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı olan Temmer Mermer Başkanı Riistem Çetinkaya, "Şirket olarak, ülkemizde Temmer Mermeri, dünyada ise Türk mermerini daha çok tanınır haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi. 


Anadolu'da yatırım yapan, fabrika kuran şirketlere devlet desteğinin olması gerektiğini belirten Çetinkaya "Sadece vergide indirimleri bile mermer sektörünün hızlanacağına inanıyorum. Bu cari açığa destek olacak" dedi. 

Hükümetin 2023 hedeflerine paralel olarak, iç piyasada özellikle inşaat ve konut sektöründeki gelişmelerin iç pazarı hareketlendireceğini söyleyen Riistem Çetinkaya "Yeni havalimanı, Yeni İstanbul projesi ve Kanal İstanbul sektörde canlanma yaratacak. Bu projelerde mutlak olarak Türk mermerinin kullanılmasını talep ediyoruz" dedi. 2014'ü 55-60 milyon lira ciroyla kapatacak olan Temmer Mermer, 2015'te yüzde 5'lik büyümeyi hedefliyor. 

Cirosunun yüzde 80'ini Çin başta olmak üzere, Hindistan, Uzakdoğu Ülkeleri ve Amerika'dan hedefleyen Temmer Mermer, kalan oranı iç piyasadan sağlayacak. 


Sabah Ek


Geri Dön