23 / 04 / 2024

Tepe İnşaat Amerika pazarında!

Tepe İnşaat Amerika pazarında!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından olan Tepe İnşaat, ABD pazarına yöneldi. Firma, Miami, Washington ve Boston'da konut inşaatına başlayacak.



Gayrimenkul sektöründe sayısız projelere imza atan Tepe İnşaat, rotasını ABD'ye çevirdi. ABD, Amerika'da 'Tepe USA' şirketini kurdu. 


Miami, Washington ve Boston'daki fırsatlar yakın takibe alan firma 2018 yılında ülkede bir konut projesine başlayacak. Tepe İnşaat Genel Müdürü Atila Kemal Oğuz, taahhüt işleri de yapmayı planladıklarını açıkladı.


Oğuz, "Yatırımları ve pazarlarımızı çeşitlendirme kararı aldık. İngiltere, Kanada ve ABD'yi inceledik, ABD'de karar kıldık. Kısa sürede somut adımlar atacağız" açıklamasında bulundu.


5 yılda 2.1 milyar liralık yatırım yapmayı planladıklarını ifade eden Oğuz, "Yatırım planlarımızı 5 yıllık dönemler halinde yapıyoruz. Bu süreçte bir çeşitlendirmeye de gideceğiz. Çalışmalarımızı endüstriyel sanayi tesisleri alanında yoğunlaştıracağız. Zaten dünyadaki taahhüt işlerimizde endüstriyel tesis yatırımları ön plana çıkıyor" diye konuştu. Gayrimenkul yatırımlarında Ar-Ge'ye büyük önem verdiklerini belirten Oğuz, şunları söyledi: "Bu çalışmalarda endüstriyel tasarımcılar, iş güvenliği uzmanları, LEED belgesi gibi çevre odaklı inşaat teknolojileri uzmanları, nihai müşterilerimizden, özellikle ev hanımları ve çocuklardan aldıkları geri bildirimlerle daha iyi ve daha verimli konutlar için çalışacak" diye konuştu. 


Kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğunlaşacaklarını söyleyen bu konuda ilk adımı Beşiktaş ve Kadıköy Fikirtepe'de attıklarını vurguladı. Dönüşümde kanuni altyapının daha iyi düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Oğuz, "Çekmeköy- Ömerli'deki 100 milyon lira yatırım yapacağımız Tepe Aura projemiz devam ediyor.  Ankara  Etlik'te de 200 milyon liralık yatırımla yeni bir projeye başlıyoruz" dedi.



Sabah


Geri Dön