19 / 03 / 2024

Tersane İstanbul projesinin detayları belli oldu!

Tersane İstanbul projesinin detayları belli oldu!

Beyoğlu Camikebir'de temeli atılan Tersane İstanbul projesinin detayları belli oldu. Çalışmaları hızla devam edilen proje 3 büyük otel ve 3 büyük müzeden oluşacak.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Tersane İstanbul Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul'u çok farklı konuma taşıması planan proje 238 bin metrekarelik alanda yap-işlet-devlet modeliyle hayata geçiriliyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; proje kapsamında burada 2 adet 70 yat bağlama kapasiteli yat limanı, toplam yatak sayısı 1200 olan 5 yıldızlı 3 otel inşa edilecek. Yine proje içinde Türkiye'nin çok önemli 3 müzesi inşa edilecek. Proje kapsamında, kültür merkezi, sergi alanı, tiyatro, sinema, eğlence tesisleri ve 5 bin 700 araç kapasiteli kapalı otoparkta bulunacak. 

İşletme süresi 45 artı 4 yıl, 49 yıl inşasıyla beraber, ihale bedeli 1 milyar 429 milyon lira olan Tersane İstanbul Projesi 4 bin kişilik, hizmete girmesiyle doğrudan 15 bin, dolaylı 45 bin olmak üzere 60 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak. Proje SİT alanının tarihi değeri korunarak kentsel dönüşüm, sosyal dönüşüm ve ekonomik dönüşüm bir arada gerçekleştiriliyor.

43. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında meslek ve teknik lise öğrencileriyle bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Tersane İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yııldız, Tersane İstanbul ve Galataport projeleriyle turizm meslek liselerinde ve yüksek okullarda okuyan 20 bin kişiye yeni iş imkanı sunulacağını kaydetti. Yıldız, şunları söyledi:

Tersane İstanbul projesinin detayları belli oldu! 

16 MİLYON TURİST 

“İstanbul’un bu yıl 16 milyon turist hedefi var. Türkiye’ye gelen turistler Beyoğlu’na da geliyor. Bu okullarda okuyan gençler şunu bilmelidir ki gelecekte her biriniz kültür elçileri olacaksınız. Bölgemizde yatırımlar hızla artıyor. Tersane İstanbul’da 3 büyük otel ve 3 büyük müze olacak. İlk defa bir Kadın Müzesi orada kurulacak. Böylelikle Tersane İstanbul ve Galataport projeleriyle 20 bin kişiye yeni iş imkanı sunulacak. Elbette tercih edilecek insanlar turizm meslek liselerinde ve yüksek okullarda okuyan öğrencilerimiz olacak.” 

Tersane İstanbul'un temeli atıldı!

 


Geri Dön