28 / 03 / 2024

Tesla’dan ucuz otomobil mi geliyor?

Tesla’dan ucuz otomobil mi geliyor?

Tesla’nın kurucusu Elon Musk mevcut modellerinden daha ucuz olacak yeni bir otomobil üzerinde çalıştıklarını duyurdu.



Tesla CEO'su Elon Musk, Model 3/Y platformunun yarı fiyatına daha ucuz olacak yeni bir elektrikli otomobil üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Elon Musk uzun bir süredir daha ucuz bir Tesla otomobil modeli üretmeyi hedefliyor, fakat güncel piyasa durumuna bakıldığında enflasyon, elektrikli arabalarda yüksek talep ve beraberindeki tedarik sorunları, fiyatların daha da yükselmesine neden olmakta.

Tesla şirketi mühendislerinin önceden yaklaşık 25 bin dolarlık bir araç üzerinde çalışacağı duyuruldu fakat amaç noktasının Optimus şeklinde isimlendirilen robota ve Model Y'nin üretiminin artırılmasına kaydırılması ucuz araç üretiminin sürecin önüne geçmiş oldu.

DAHA UCUZ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Elon Musk, yaptığı son açıklamada bu hayalin hala planları içerisinde olduğunu söyledi ve Tesla şirketi mühendislerinin daha ucuz bir platform üzerinde çalışmalarının hız kazanacağını duyurdu.

Tesla şirketi kurucusu Elon Musk, "Cybertrucks ve Semi hakkında mühendislik işimiz bitti. Bununla birlikte, üzerinde çalıştığımız, muhtemel olarak 3 ve Y platformunun maliyetinin yaklaşık yarısı olacak  yeni nesil bir araç. Açıkçası dürüst olmak gerekirse, daha küçük ve ucuz fiyatlı olacak" diye konuştu.

Tesla'nın Model 3'ü ABD'de güncel olarak 47 bin dolardan satılmaktadır.


Geri Dön