25 / 04 / 2024

Beklenen haber geldi, Skoda'dan %100 elektrikli Octavia geliyor!

Beklenen haber geldi, Skoda'dan %100 elektrikli Octavia geliyor!

Benzine gelen zamdan sonra Tüketicinin gözdesi olan elektrikli otomobil furyasına Skoda da katıldı.  Skoda'dan %100 elektrikli Octavia geliyor.  Ama öncesinde başka modelleri de geliyor.



Edindiğimiz haberlere göre Çekyalı üretici elektrikli Skoda Octavia üzerinde çalışmaya başlamış bile ancak otomobilin 2026 yılından sonra piyasaya sürülmesi planlanıyor. İşte tüm detaylar:

Otmobil üreticileri arasında söz sahibi olan Skoda, özellikle Avrupa'da ürün gamını elektriklendirmeye yönelik adımlarına hız kattı. Edindiğimiz bilgilere  göre Çekyalı üretici elektrikli Octavia modeli için de düğmeye bastığını duyurdu.


Otomobil devi Skoda, %100 elektrikli modelden önce Octavia'nın saf içten yanmalı ve PHEV yani şarj edilebilir hibrit versiyonlarını tazeleyerek 2024 yılında satışa sunacağını duyurdu.Hibrit versiyonun ardından sıra elektrikli Octavia'ya geleceği haberini aldık. Octavia’nın söz konusu model satışa sunulduğunda Skoda'nın elektrikli ürün gamındaki yedi kişilik elektrikli SUV (ön gösterimi Vision 7S ile yapıldı), elektrikli şehir otomobili, crossover ve Fabia'nın yerini alacak olan küçük modele katılacağı notlarımız arasında.

Tüm bu yukarıda saydığımız modellerin 2026 yılına kadar piyasaya sürüleceğini göz önünde bulundurursak elektrikli Octavia'nın çıkışına daha dört yıldan daha fazla bir süre olduğunu söylersek abartmış olmayız. Tüm bu detayların sonunda demek oluyor ki otomobilin MEB platformu yerine Volkswagen Grubu'nun 2025'te çıkaracağı

SSP (Ölçeklenebilir Sistemler Platformu) üzerine inşa edildiğini görüyoruz.
Teknik özellikleri konuşmak için henüz çok erken fakat Autocar'a göre otomobilin standart önden çekişli versiyonlarında iki tane, daha performanslı versiyonlarında ise her tekerleğe bir motor gelecek şekilde toplam dört tane motor bulunması bekleniyor. Batarya tarafında ise 200 kW'a kadar şarj desteği ve 600 km'ye kadar menzil sunan yeni 89 kWsa'lik bataryanın daha gelişmiş bir versiyonunun bulunmasını bekleyebiliriz.Özellikle belirtelim ki tasarım tarafında elektrikli Octavia'nın da Skoda'nın yeni 'Modern Solid' tasarım diline geçiş yapacağı kesin gözüyle bakılıyor. Söz konusu olan bu yeni tasarımın ilk gösterimi geçtiğimiz haftalarda Vision 7S ile yapıldığını biliyoruz.


Geri Dön