26 / 04 / 2024

Teslim edilmiş konut projelerine rağbet!

Teslim edilmiş konut projelerine rağbet!

Efe Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Paris Efe konut sektörünü değerlendirdi.  Efe, kontu sektörünün faiz indirimi ile hareketlendiğini söyledi…



Faiz oranlarının düşmesiyle konut sektörünün ikinci elinde hareketlenmeler görüldü. Son iki senedir popülerliğini yitiren topraktan konut satışı rekabeti yerini ikinci el cazip,  düşük faiz ve uzun kredili konutlara çevirdi. 

Arap emirliklerinden akın eden müşterilerin bir çoğu rotasını uygun teslim edilmiş konutlara çevirirken, her gün acentelerle gezen yabancı oturumcu sayısı artmakta ve teslim edilmiş konutlara olan rağbet yükselmektedir. Eskiden fiyat farkına yada amorti senesine göre topraktan satışın yatırımcısı yüksek ile Topraktan konut satısında yaşanan maliyet artısı ve inşaat firmalarının zorlukları,  yurt dışından İstanbul’a artan ciddi göç yatırımcılarını teslim edilmiş konutlara kaydırmış ve Arap yatırımcılarda daha çok oturum için konut almaya yönlendirmiştir. 

Dışarıdan Türk vatandaşlığı oturum izni yada göç vesilesi ile artan oturum taleplerinden ötürü Türk yatırımcısı  parasını dolar yada faizde tutmak yerine  değerlendirmek için uzun vadeli düşük faizli teslim edilmiş ticari ve konutlara çevirdi. 4 sene önceye kadar teslim edilmemiş konut furyası yatırımcısına ciddi kazandırırken,  kısa vadede kazanç döndürebilmek için yatırımcılar yurtiçi yatırımını piyasanın durgunluğundan yararlanarak paraya ihtiyacı olan teslim edilmiş ticariler ve projelere çevirmiştir.

Efe Yapı Yönetim Kurulu Başkanı
Paris Efe

Paris Efe'den Cityscape Dubai 2019 değerlendirmesi!
 


Geri Dön