19 / 04 / 2024

Paris Efe'den Cityscape Dubai 2019 değerlendirmesi!

Paris Efe'den Cityscape Dubai 2019 değerlendirmesi!

Sektörün bilinen en canlı ve dış konut pazarının can damarı haline gelen Cityscape Dubai 2019’da neler oldu? Efe Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Paris Efe yorumladı…



Efe Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Paris Efe,  Cityscape Dubai 2019 Fuarı’nı değerlendirdi;

Türkiye’den yaklaşık 30 adet acente ve inşaat firmasının bir arada boy gösterdiği fuarda , genellikle Suudi Arabistan ve Dubai menşeili firmaların katılımı ve çoğunluğu vardı. Firmaların bir çoğu Dubai’nin district bir bölgesi olarak anılan gelecek vaat eden ve geri donuşum suresi en kısa olarak tarif edilen kentleşmenin yeni başladığı yerde olan projeler ile Dubai Jumeirah Palm tarafından yapılan lüks villalar ve rezidanslar üzerine kurulmuş büyük firma ve stantlardan oluşmaktaydı. 

Paris Efe den Cityscape Dubai 2019 değerlendirmesi!

Fuarda eski yoğunluk olmamasına karşın,  Türkiye stantlarına ilgi yüksekti. Türk acente ve inşaat firmaları fuarın meydan kısmında TURKEY standı altında birleştirilerek bölmelerle ayrılmış tek bir alanda birden fazla marka ve seçenek sundular. Özetle Önceki dönemlerde Dubai de Türkiye gibi kısa sürelerde ciddi kazanç sağlayan konut projeleri ile ünlü iken kısa sürede Avrupalının ilgisini çekmiş hatta birçoğu Türk yatırımcılar da olmak üzere yatırımlarını Dubai bölgesine kaydırmıştır. Sonrasında  aynı şekilde Dubai de inşaat sektöründe genel bir dalgalanma yaşanmış şu an büyük projeleri ile yatırım olarak yapılaşmanın gelişmekte olduğu kısa sürede gelecek vaat eden dünya ülkeleri arasında kendini ispatlamış yatırımcısını kolaylıkla çekebilir vaziyete geçmiştir. Fakat sektörde olan yavaşlamalar Dubai’de de aynı şekilde yaşanmakta olup, Dubai nüfusunun büyük çoğunluğunu Farklı ülke vatandaşları oluşturmasına rağmen,  fuarı ziyaret edenler arasında Arap ülkeleri yatırımcıları çoğunluğu oluşturuyordu.

Paris Efe den Cityscape Dubai 2019 değerlendirmesi!

Yeni dönemde konut almayı düşünen yatırımcı ne yapmalı?
 


Geri Dön