19 / 03 / 2024

Teslimi yakın projeler riskten kaçan alıcının radarında!

Teslimi yakın projeler riskten kaçan alıcının radarında!

Konut seçiminde teslimat tarihi artık daha belirleyici hale geldi. Riskten kaçan alıcı teslimi yakın projeleri tercih ediyor...



Metraco AŞ Genel Koordinatörü Levent Deveci, günümüz koşullarında hemen teslim veya teslimi yaklaşan projelerin alıcıların radarına daha fazla girdiğini belirtti. Levent Deveci “Dönem riskten kaçınma dönemi. Kiracı iken kaç ay hem kira hem taksit ödeneceği konusu kadar o firmanın inşaatı zamanında teslim edip edemeyeceğinin de düşünülmesi gereken bir dönem. Bu nedenle konut seçim tercihlerinde teslimat artık daha belirleyici” dedi.

İnşaatın ilerleme hızına bağlı olarak alıcıların daha rahat hareket edip daha sağlıklı karar verebildiğini ifade eden Metraco AŞ Genel Koordinatörü Levent Deveci, günümüzün ekonomik koşullarında hemen teslim veya teslimi yaklaşan konut projelerinin daha fazla öne çıktığını söyledi. 

Levent Deveci “Dönem herkes için riskten kaçınma dönemi. Kiracı iken kaç ay hem kira hem taksit ödeneceği konusu kadar artık o firmanın inşaatı zamanında teslim edip edemeyeceğinin de hesaplanması gereken bir dönem. Bu nedenle konut seçiminde teslimat tarihi artık daha belirleyici” diye konuştu.

Kampanyalar ve konut satış rakamlarına bakıldığında da bu durumun görülebileceğini anlatan Levent Deveci, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz ilk günden itibaren hemen hemen tüm malzememizi tedarik ederek bu işe başladık. Metraco’nun tekstilden ve ihracat pazarlarından gelen finansal gücünün hiç satış yapmasa bile bu projeyi bitirebilecek durumda olduğunu hep dile getirdik. Şirket sahiplerimiz bu konuda hassasiyet gösterdi. Hatta pek çok projede daha temel bile atılmadan ön satışlar başladığı halde, biz lansmanımızı yapmak için inşaatın belli bir noktaya gelmesini tercih ettik, acele etmedik. Çünkü alıcıların kendisine yuva yapacağı yaşam alanını hiç tereddüt etmeden seçmesini istedik.  Nitekim bu tavrımızın doğruluğu nedeniyle döviz kuru da artsa, finansal darboğazlar da yaşansa; biz işimizi sürdürdük. İnşaat teslim planımızda hiçbir aksama sözkonusu değil. Bugün yaşam için Avcılar bölgesini seçen ve hiçbir sorun yaşamadan bir an önce evine sahip olmak isteyen kesimin özel tercihi haline gelmekten dolayı mutluyuz”

Arsa sahipliği fiyat istikrarı açısından da önemli

Mars 19’un; yatırımcı şirket Metraco AŞ’nin kendi arsası üzerinde inşa edildiğini hatırlatan Levent Deveci, bu durumun konut alıcıları için ayrı bir avantaj olduğunu da hatırlattı.  Deveci “Bu durum, güçlü bir firma tarafından inşa edilmesi açısından önemli olduğu kadar konutlardaki fiyat istikrarının önümüzdeki dönemde korunabilmesi açısından da önem taşıyor” yorumunu yaptı.


Levent Deveci “Metraco kendi finansal gücüyle ortaya koyduğu bu projede, daha işin başında tüm yapı malzemelerini temin ederek teslimat ve malzeme fiyat değişim riskini ortadan kaldırmıştı. Şimdi de arsa sahibi olmasının avantajını, müşterilerine hemen ve hiç sorunu olmayan tapu vererek konut sahiplerine yansıtıyor” dedi.
 


Geri Dön