27 / 04 / 2024

Bodrum gayrimenkul yatırımcılarının radarında!

Bodrum gayrimenkul yatırımcılarının radarında!

Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'daki otel ve gayrimenkul yatırımlarından bahsetti. Bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının radarında olduğunu söyleyen Çağlar, ''Halihazırda Bodrum'da 7 milyar dolarlık yatırım söz konusu'' diye konuştu.



Bodrum'da 30 farklı gayrimenkul projesini hayata geçiren Çağdaş Holding, yatırımlarına devam ediyor. Bodrum'da 250 milyon Euro'luk yatırım gerçekleştiren firma, Swissotel Resort Bodrum Hill'i 2019'da hizmete açmaya hazırlanıyor.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre açıklamalarda bulunan Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Son 5 yılda devreye aldığımız projeler ile hızlıca büyümeye devam ediyoruz. Turgutreis'te 75 milyon euro yatırımla Swissotel Resort Bodrum Beach'i açtık. Açılışı 2015'te gerçekleştirilen bu projemiz Swissotel'in de Türkiye'deki ilk resort oteli oldu. Şimdi Bodrum merkezde 100 milyon Euro yatırımla Swissotel Resort Bodrum Hill'i devreye alıyoruz. Bu otelimizin açılışını da 2019 senesinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

 

KONUT YATIRIMLARI ARTACAK

Gayrimenkul yatırımlarına da hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Çağlar, “İçmeler bölgesinde bulunan Şalvarağa'da ise 15 milyon Euro yatırımla 5 lüks villa geliştiriyoruz. Bunun yanında Bodrum'un merkezinde Skyhill Homes projemizi tamamlamak üzereyiz ve son olarak da Türkbükü'nde Cennet Koyu'nda konut ve butik otel projemize start verdik” ifadelerini kullandı.

 

BODRUM GAYRİMENKUL YATIRIMCILARININ RADARINDA

Son yıllarda Bodrum'a yoğun ilgi olduğunu belirten Çağlar, “Bodrum'un nüfusunun son 10 yılda yüzde 64 artması da bunun en somut göstergesi. Bodrum, hızla yükselen gayrimenkul fiyatlarıyla yatırımcıların da radarına girmiş durumda. İngilizlerden, Almanlara, Araplardan, Amerikalılara kadar birçok vatandaş burada artık konut alıyor” şeklinde konuştu.

 

GAYRİMENKUL FİYATLARI ARTTI

Turizmde cazibe merkezi haline gelen Bodrum'un dünyanın en lüks otel zincirlerinin de gözdesi olduğunu söyleyen Dağlarca Çağlar, “Bu talebe paralel olarak Bodrum'daki gayrimenkul fiyatları da son yıllarda ciddi biçimde yükseldi. Ocak 2013'te ortalama bir gayrimenkul projesinin metrekare fiyatı 2.660 TL iken bu rakam son araştırmalara göre 5.500'yi aşmış durumda. Bu rakamlar güvenilir markaların doğru lokasyonda yer alan lüks projelerinde ise 60 bin TL'ye kadar çıkabiliyor'' diye konuştu.

 

BÖLGEYE 7 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM GELİYOR

Yatırım açısından Bodrum'un yüksek potansiyeli olduğunu ifade eden Çağlar, şu şekilde konuştu: “Bodrum artık, markalı konut üreticileri, lüks otel zincirleri, özel okullar ve hastanelerin kıymetli adresi haline dönüştü. Halihazırda Bodrum'da 7 milyar dolarlık yatırım söz konusu. Bu rakam aslında her şeyi açıklıyor.”


Geri Dön