24 / 04 / 2024

The Address'in rezidansları otel gibi kiralanabilecek!

The Address'in rezidansları otel gibi kiralanabilecek!

Dubaili lüks otel zinciri The Address, ilk yurtdışı yatırımını istanbul'a yapıyor. Emaar'ın Çamlıca'daki dev yatırımı Emaar Square'in içinde yer alacak The Address'in rezidansları otel gibi kiralanabilecek.



Emaar Türkiye’nin 2,3 milyar dolarlık yatırımla Çamlıca’da hayata geçireceği Emaar Square, Dubaili The Address Otel'e ev sahipliği yapacak. Emaar Turizm ve Eğlence Grubu bünyesinde yer alan otel, aynı zamanda ilk yurtdışı yatırımını İstanbul'a yapmış olacak. Emaar’ın bölge CEO’su Ozan Balaban, The Address'in 2008'de kurulan genç bir marka olmasına rağmen birkaç yıl üst üste “Dünyanın İyi Oteli” de dahil, pek çok ödül aldığını belirtti. 


METREKARESİ 5 BİN 385 $


46 kattan oluşan The Address İstanbul’un ilk 11 katında Emaar’ın 5 yıldızlı zincir otel markası The Address Hotel'in, 183 odasıyla yer alacağını anlatan Balaban, "Otelin üzerinde yer alan rezidans bölümünde ise 197 mobilyalı, 123 mobilyasız toplam 320 daire seçeneği buluyor" dedi. Marmara Denizi ve Adalar manzaralı rezidansların 5 bin 385 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu vurgulayan Balaban, "The Address'in ismini verdiği tüm rezidanslar, lansmanı yapıldıktan çok kısa bir süre tükeniyor. Lansman öncesi Dubai'de 65-70 daireyi satışa sunduk. Bunlardan 54 tanesi hemen o gün satıldı" diye devam etti. 12 ila 29. katlar arasında yer alan 197 mobilyalı dairenen, Türkiye’de benzeri görülmemiş otel kiralama sistemiyle iyi bir yatırım fırsatına dönüştüğüne dikkat çeken Balaban, "Bu dairelerin sahipleri dilerlerse, dairelerini The Address Hotel’in havuzuna dahil ederek kiralanması talimatını verebiliyor. Böylelikle dairesinden gelir elde ediyor" değerlendirmesinde bulundu. 


2 büyük yatırım geliyor  


Emaar'ın Türkiye'deki yeni yatırım planlarından da bahseden Balaban, "Biri Antalya'da diğeri İstanbul'da olmak üzere iki büyük proje planlıyoruz. İkisi de karma konseptte olacak. Antalya projesini önümüzdeki birkaç ay içinde açıklayacağız. İstanbul projesine de 2015'te başlamayı planlıyoruz" diye konuştu.   


Faiz en büyük düşman


Faiz tartışmasına da değinen Balaban, yüksek faizin Türkiye'nin en büyük düşmanı olduğunu söyledi. Türkiye'nin gelişmesi önündeki en büyük engelin faiz olduğunu vurgulayan Balaban, "Yabancı yatırımcı için de faiz büyük engel" dedi.


Akşam


Geri Dön