28 / 03 / 2024

The Stay'den otel projelerine 45 milyon TL!

The Stay'den otel projelerine 45 milyon TL!

The Stay Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım, hayata geçirdikleri otel projelerini anlattı. Toplamda 4 otele ulaştıklarını söyleyen Yıldırım, “Alaçatı ve İstanbul’daki otellere 45 milyon TL yatırdık'' açıklamasında bulundu.



The Stay Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım, hizmete açtıkları ve hayata geçirecekleri projeleri anlattı. Toplamda 4 otele ulaşan The Stay, ilk otelini geçtiğimiz Eylül ayında açtı. 

Yatırımlarla ilgili konuşan Yıldırım, “Alaçatı ve İstanbul’daki otellere 45 milyon TL yatırdık. Amacımız turizm sektörüne yeni bir otel sunmak değildi. Bir felsefesi olan ve aynı zamanda eğlence sektörünün de ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir konsept kurgulamaktı. The Stay Alaçatı, eski bir deponun otel ve festival alanına dönüştürülmüş hali. Toplam 24 adet odası bulunuyor. Kış aylarında da Alaçatı’ya konser, tiyatro gibi farklı keyifler katacak” dedi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, turizmin artık yeni taleplere cevap vermesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Biz otelci olmak için turizme girmedik. Çok farklı bir şey yapabileceğimizi gördük ve sektöre adım attık. Sektöre yeni bir felsefe kazandırmak istedik. Dizayna çok önemli yatırımlar yaptık. Alaçatı’daki oteli 1 Eylül’de açtık. Ben oteli açtım ve kapamadım. Kışın da personel eğitimlerimiz oldu ve otel açık kaldı. İngilizce, hijyen ve hizmet eğitimlerimiz oldu. Alaçatı’daki otelimiz 12 aylık bir otel. Burada konserler düzenleniyor, tiyatro gösterileri yapılıyor. Yani sadece turizm odaklı değil kültür ve sanat ağırlıklı bir konseptimiz var. 7 yıl önce aldık burayı. Sürekli projeler geliştiriyordum. İstanbul’da da House Grup ile görüşmelerimiz oldu ve sonunda Hotel The House Bosphorus, Nişantaşı ve Çukurcuma artık The Stay markası ile hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

Turizm sektörünün zirve yapacağını söyleyen Yıldırım, “Turizm sektörü en kötü günlerini yaşarken yatırım kararı aldık. Çünkü Türkiye’nin turizm potansiyeli müthiş. Bugün bizim otellerimizde ortalama otel fiyatları 150 Euro ile 250 Euro arasında değişiyor. 5 yıl sonra The Stay markasının 20’ye ulaşacağını hedefliyorum. Türkiye’de turizmin altın yılı 2013, 2014 yıllarıydı. İstanbul’da oda fiyatlarını ortalaması 500-600 dolar civarındaydı. Bu fiyatlar artacaktır” açıklamasında bulundu.

Firmanın yurt dışı projelerine ağırlık vereceğini ifade eden Yıldırım, şu şekilde konuştu: “Şu anda 4 otelimiz var. New York, Londra, Berlin, Atina ve Roma hedef şehirler arasında. Bu 5 şehir üzerine proje çalışıyoruz. Buralarda Türk ve yabancı yatırımcıların olduğu projeler geldi. Franchise vermek istemiyoruz. Çünkü bugün büyük markalar tadında hizmet vermiyoruz. Daha butik ama bir felsefesi olan ve sadece turizm odaklı değil aynı zamanda eğlence sektörüne hitap eden bir konseptimiz var. Büyük oteller de artık butik otelleri satın alıyor.”


Geri Dön