29 / 03 / 2024

Thodex'in reklamında oynayan ünlülere suç duyurusu!

Thodex'in reklamında oynayan ünlülere suç duyurusu!

Thodex mağduru bir vatandaş, avukatı aracılığıyla şirketin reklamlarında oynayan ünlülerle ilgili suç duyurusu yaptı.



Thodex mağduru bir vatandaş, avukatı aracılığıyla şirketin reklamlarında oynayan ünlülerle ilgili suç duyurusu yaptı. NTV'de yer alan habere göre; Thodex'ten kripto para satın alarak mağdur olduğunu iddia eden bir kişi, şirketin reklam filmlerinde oynayan toplam 20 kişiyle şirketi sosyal medyada övdüğü belirtilen bir ekonomiste ilişkin suç duyurusu yaptı. 

Thodex'ten yaklaşık 160 bin Türk Lirası tutarında kripto para satın alan S.K, avukatı Sinan Keskin aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

 Thodex in reklamında oynayan ünlülere suç duyurusu!

Dilekçede, kendisini ekonomist şeklinde tanıtan bir kişinin sosyal medya hesaplarında Thodex'in reklamını gerçekleştirdiği, kendisine güvenerek yatırımda bulunan birçok vatandaşın dolandırılmasına neden olduğu ifade edildi. 

Şirketin reklam filminde oynayan 20 kişinin ise kamuya mal olmuş ünlü isimler olduğu belirtilen dilekçede, halk tarafında güven duyulan bu kişilerin reklamını yaptıkları ürün veya hizmetlerin gerçekliğini araştırma yükümlülüğü bulunduğu, yanıltıcı reklam yaparak insanlara zarar veren kişilerin cezai ve hukuki sorumluluklarının bulunduğu kaydedildi.

 Thodex in reklamında oynayan ünlülere suç duyurusu!

Dilekçede söz konusu kişilerin Thodex'in sahibi şüpheli Faruk Fatih Öze'le olan ilişkisinin araştırılması, bu kapsamda Özer'in evinin etrafında gerekli araştırmanın gerçekleştirilmesi, 21 kişi ile Özer arasındaki görüşmelerin ortaya çıkarılması, aralarındaki para transferlerinin tespit edilmesi, bu kişilerin Thodex'in kurulumundan bu güne kazandığı mal varlığının belirlenmesi istendi. 

Bu sebeplerle, dilekçedeki toplam 21 kişi hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ile "bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçlarından kamu davası açılması da istendi.

Kripto paralar kağıt paraların yerini alabilir mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön