19 / 04 / 2024

Thodex soruşturmasında yakalanan Zuhal Özer suçlamaları reddetti!

Thodex soruşturmasında yakalanan Zuhal Özer suçlamaları reddetti!

Sahibi Faruk Fatih Özer'in yaptığı vurgunla gündeme gelen kripto para borsası Thodex kripto borsası davasında şüpheli olan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer'in eşi firari Zuhal Özer, suçlamaları kabul etmedi.



Sahibi Faruk Fatih Özer'in yaptığı vurgunla gündeme gelen kripto para borsası Thodex'e ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Sözcü Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre; sürdürülen soruşturma kapsamında Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer'in eşi firari şüpheli Zuhal Özer, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yakalandı ve gözaltına alındı.

Kuşadası Adliyesi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesini veren Zuhal Özer işlemlerinden sonra “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından adli kontrol istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi.

Hakimlik, Zuhal Özer'le ilgili yurt dışına çıkış yasağı koyularak adli kontrol hükümlerinin uygulanması kararını aldı.

Thodex soruşturmasında yakalanan Zuhal Özer suçlamaları reddetti!

İFADESİNDE ŞİRKETTE ÇALIŞMADIĞINI SÖYLEDİ

Şüpheli Zuhal Özer ise savcılıkta verdiği ifadesinde şöyle konuştu:

- Hakkımda yakalama kararı olduğundan haberim yoktu. Daha sonra beni karakoldan aradılar hakkımda yakalama kararı olduğunu söylediler. Ancak benim iki tane küçük çocuğum olduğu için gelemedim.

- Dün Aydın Kuşadası’nda babamın ikametgahında polisler tarafından yapılan arama sonucunda alındım. Koineks Teknoloji’yi benim kaynım Faruk Fatih Özer kurmuştur. Çalışan olarak Serap Özer’i bilirim. Şirkette bir yetkisi olup olmadığını bilmiyorum.

- Eşim Güven Özer şirket yetkilisi değildir. Şirkette SGK kaydım vardır. Onun dışında çalışmışlığım yoktur. Herhangi bir faaliyetim, işim yoktur. SGK kaydım hatırladığım kadarıyla 2014 yılında yapılmıştı. Şirketten benim hesabıma aylık asgari ücret olacak şekilde para gönderirdi.

- Herhangi bir faaliyetim olmasa da kendisi eşimin kardeşi olması nedeniyle yeğenleri için harcamam amacıyla her ay düzenli maaş atardı.

Yurt dışı ve yurt içi çeşitli kripto para borsalarındaki hesaplarında yapılan para giriş çıkışlarına ilişkin bilgisi bulunmadığını ileri süren şüpheli, “İddia edildiği gibi bunlarda kripto para alım satımları olmuş ise benim haberim yoktur” dedi.

Thodex soruşturmasında yakalanan Zuhal Özer suçlamaları reddetti!

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Zuhal Özer ifadesinde, “Faruk Fatih Özer’in yurt dışına kaçacağına dair bir planlama yaptığını daha önce hiç duymadım. Hatta yurt dışına kaçtığını görünce çok şaşırdım. Thodex isimli firmadan ben maaşım dışında başka herhangi bir menfaat elde etmedim. Eşim Güven Özer de aynı şekilde müşterilerin parasından menfaat elde etmemiştir. Thodex mağdurlarının parasından benim ve eşimin uhdesine geçen bir para yoktur” ifadelerini kullandı ve suçlamaları reddetti. 

TEK FİRARİ FARUK FATİH ÖZER

Şu an soruşturma kapsamındaki tek firari şüpheli Faruk Fatih Özer oldu. Faruk Fatih Özer hakkında yakalama kararı sürüyor.

Thodex soruşturmasında yakalanan Rana Azap adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön