18 / 04 / 2024

Thodex soruşturmasında yeni gelişme!

Thodex soruşturmasında yeni gelişme!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Kripto Faruk'a ulaşmak için firari olan şüpheli 3 kişinin araması devam ediyor.



Kripto para borsası Thodex'in kurucusu olan ve 400 bin kişiyi dolandıran Faruk Fatih Özer'in yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; firmanın yazılımcı Oral Çınar, finans departmanında çalışan Rana Azap ve tutuklu şüpheliler arasında yer alan abi Güven Özer'in eşi Zuhal Özer için aramalar devam ediyor. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen operasyonda daha önce ifade veren şahıslar Faruk Fatih Özer'in bu işte tek başına olmadığını şirket yöneticilerle ortak çalıştığını dile getirdi. Şirket çalışanları dolandırıcılık olayından haberleri olmadıklarını belirtmişlerdi. 

 Thodex soruşturmasında yeni gelişme!

Yenge de kaçak 

Soruşturma dahilinde Özer'in kardeşinin de aralarında bulunduğu sorumlu yöneticiler ile şirket çalışanları şüpheli olarak ifade verdi. Ancak Özer ve diğer 2 şüpheliye ulaşılamadı. Yazılımcı Oral Çınar, finans departmanında çalışan Rana Azap ve tutuklu şüpheliler arasında yer alan abi Güven Özerin eşi Zuhal Özer için aramalar devam ediyor. Şüpheliler bu üç ismin ortak hareket ettiğini dile getirdi. 

Abisi yalanlamıştı

Eşi firari şüpheliler arasında yer alan tutuklu şüpheli Güven Özer, reklam danışmanlık şirketi sahibi olduğunu, Thodex ile hiçbir bağlantısı olmadığını dile getirdi. Kardeşinin kendisinden hesap açmasını istediğini söyleyen Güven Özer bu hesapları kullanmadığını ve hesaplarla ilgili bir işlem yapmadığını söylemişti. Kardeşi Özer'in bu şirketin başında tek başına olduğu son zamanlarda işlerin kötü gittiğini bu nedenle Özer'in firmayı devretmeyi düşündüğü belirtildi. Güven Özer üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi. 

Thodex soruşturmasında yeni gelişme!

Mafya tarafından saklanıyor

Diğer yandan iddialara göre; Faruk Fatih Özer'in halen Arnavutluk'ta olduğu belirtiliyor. Yasal yollarla ülke dışına çıkmadığı tespit edilen Faruk Fatih Özer'in yasadışı yapılanmalar tarafından kullanılan gizli evlerde saklandığı öğrenildi. Özer'in götürdüğü yüksek miktarda parayı rüşvet olarak kullanarak Arnavutluk'ta eski yerel yöneticiler ve mafya tarafından saklandığı belirlenmişti. 

Thodex soruşturmasında yeni gelişme! Çember daralıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön