26 / 04 / 2024

Thodex'in sahibi Fatih Özer kaçışı planlamış! Detaylar belli oldu!

Thodex'in sahibi Fatih Özer kaçışı planlamış! Detaylar belli oldu!

Thodex'in sistemlerini kapatıp 20 Nisan'da yurt dışına kaçan Faruk Fatih Özerle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı...



Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Thodex dolandırılığıyla ilgili detaylar ortaya çıkıyor. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Thodex'in kayıplara karışan Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'a kaçışı planladığı öğrenildi.

KAÇIŞ PLANLANMIŞ

CNN Türk İstihbarat Şef Yardımcısı Fulya Öztürk, emniyet birimlerinden bilgi aldı. Alınan bilgiler sonucunda Faruk Fatih Özer, 1 ay önceden kaçış planının yapıldığını söyledi.

Öztürk'ün açıklamaları şöyle:

"400 bin mağdur var, ortada büyük bir para var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vurgunun 108 milyon dolar olduğu ifade etti. Fatih Özer’i arama çalışmaları devam ederken önemli gelişmeler ortaya çıkıyor. Emniyet mensupları çalışırken yeni detayları öğrenme fırsatımız oluyor. Faruk Özer kaçışı planlamış. Bir ay önce Arnavutluk’tan bir çifti İstanbul’da ağırlamış, çiftle toplantı yapmış ve çift Arnavutluk’a dönmüş. Arnavutluk’ta Özer’in sakladığı eve operasyon yapılmıştı. Ama bulunamamıştı. Özer Arnavutluk’ta olmayabilir, yakın ülkelere kaçmış olabilir. Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya’da iz sürme devam ediyor. İstanbul Emniyeti'nde 10’dan fazla kişi gözaltında, kardeşleri gözaltında bulunuyor. Thodex çalışanlarının bir kısmı da gözaltında."

Thodex in sahibi Fatih Özer kaçışı planlamış! Detaylar belli oldu!

16 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Thodex soruşturması kapsamında firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Serap Özer ve Güven Özer’in de aralarında olduğu 16 şüphelinin emniyette devam eden işlemleri tamamlanıp adliyeye gönderildi. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında ek gözaltı kararı verilen 16 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şirketin firari CEO’su Fatih Özer’in kardeşleri Serap Özer ve Güven Özer’in de aralarında bulunduğu 16 şüpheli Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Thodex in sahibi Fatih Özer kaçışı planlamış! Detaylar belli oldu!

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından düzenlenen operasyonlarda 108 milyon dolarlık bir portföyün bulunduğunu kaydetti. Soylu, 82 kişiyle ilgili gözlatı kararı verildiğini ve 77 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Soylu, açıklamalarında şu ifadelerini kullandı:

Bir gizlilik üzerinde olan dava. Şu ana kadar 82 kişiye yönelik gözaltı kararı çıktı. 77 kişi gözaltına alındı. Hâlâ sorgulamaları devam edenler var. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığı'na iletildi. Biz gece yarısı Interpol'e ilettik. Interpol de sabah 10'da kırmızı bülten çıkardı.

Biz buradan yapabildiğimiz ölçüde internetten teknik takip yapmaya çalıştık. Bu konuda Arnavutluk makamlarıyla değerlendirmemiz sürdü. Onlardan da izin alarak dört ülkeye ekip gönderdik. Karadağ'dan Kosova'ya kadar Arnavutluk'un etrafındaki ülkelere ekipler gitti. Kırmızı bültenle yakalandığı zaman bu ülkelerde iade anlaşmamız var. 

Thodex in sahibi Fatih Özer kaçışı planlamış! Detaylar belli oldu!

ÜNİVERSİTE ANISI ÜZERİNDEN AÇIKLADI 

Biz üniversite dörtteyken İstanbul Kıymetler Borsası Karaköy'deydi. Biz üç tane bıcır Türkiye'de yaptığımız programların daha sonra ABD piyasasında yapıldığını duyduk. Temel analiz yapıyorduk. Bir haber çıktı 2 milyar dolar. Bu büyük bir para. Para piyasasıyla ilgilenenler niçin buna itiraz etmedi diye baktık.

Özellikle ben bilirkişilerin çağrılmasını istedim. Acaba bu rakamları büyütüp sansasyonel bir olay mı yaratmaya çalıştılar. 108 milyon dolarlık bir portföy söylediler. Kriptonun nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. İşlem hacmi ayrıdır portföy ayrıdır. Burada böyle bir avukat dile getirdi 2 milyarlık dolar öyle kaldı.

Hemen arkadaşlarımız ilgili savcılarla görüşerek gözaltı yaptılar. Burada gerekli tedbirleri aldılar. Arnavutluk güvenlik güçleri arkadaşlarımız da oradalar. Yani net bir şey söylemem doğru olmayabilir. Aldığımız bilgiler var ama soruşturmanın gizliliğine riayet edelim.

Arnavutluk'ta saklanan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in evine operasyon!

'Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer yakalandı' iddiası!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön