24 / 04 / 2024

THY Afrika'ya bağlayınca Türk müteahhitlerinin projeleri 84 kat arttı!

THY Afrika'ya bağlayınca Türk müteahhitlerinin projeleri 84 kat arttı!

Türk müteahhitlerinin Afrika'da üstlendiği projelerin toplamı 64 milyar doları aşarken, bu artışın en başta gelen nedenlerinden biri de THY´nin Afrika'da 35 ülkede 53 kente uçması oldu....



Türkiye'nin bayrak taşıyıcı ulusal hava yolu şirketi Türk Hava Yolları Afrika'da 35 ülkede 53 kente uçuyor. THY yakın bir zamanda Afrika kıtasında 8 noktaya daha uçuşlara başlayacak.

THY İLE BERABER TÜRK MÜTEAHHİTLERİNİN İŞLERİ DE REKOR DÜZEYDE ARTTI

Hürriyet'te yer alan habere göre; THY ile beraber Afrika da iş yapan Türklerin sayısı ve projeleri uçuşa geçti. Türk müteahhitlerince kıta genelinde 2002 yılında 769 milyon dolar tutarında 15 taahhüt projesi üstlenirken, 2017 yılında kıta çapındaki yatırımları 7 milyar dolara ulaştı.

Güney Afrika Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosu DEİK Afrika Bölgesi Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, 2005 yılına kadar ilişkilerin Kuzey Afrika ile sınırlı olduğuna vurgu yaparak, bu sürecin müteahhitlik sektörü ile ivme kazandığını söyledi.

"THY BİZİ AFRİKA ÜLKELERİNE BAĞLIYOR"

Taşkın bugün birçok Türk sanayicisinin Afrika´da iş yaptığını dile getirerek, "Buna iki faktör çok yardımcı oluyor. Bunlardan bir tanesi büyükelçiliklerimiz. 2002 yılında 9 tane olan büyükelçiliğimiz bugün 43'ü geçti. Büyükelçiliklerimizin, siyasi ve ticari ilişkileri var.İkincisi de Türk Hava Yolları. Gelecek hafta Zambiya'ya da destinasyonları arasına ekleyecek. THY, bizi bütün Afrika ülkelerine bağlıyor. Bundan sonra ihtiyacımız olan şey bankacılık sistemimiz. Bankacılık sisteminin de olması lazım ki yaptığımız işlerde paralarımızı başka ülke üzerinden almayıp onlara fazla komisyon ödemeyelim" ifadelerini kullandı.

 

Türk müteahhitler Afrika projeleriyle adından söz ettiriyor!
 


Geri Dön