19 / 04 / 2024

Ticaret Sicili Gazetesi nedir? Ticaret Sicil Gazetesi sorgulama nasıl yapılır?

Ticaret Sicili Gazetesi nedir? Ticaret Sicil Gazetesi sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ortak kanun kararı ile çıkarılmaya başlayan Ticaret Sicili Gazetesi, ticaret hayatında güvenli bir ortam yaratmayı amaçlamaktadır. İşte Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama işlemi ve gazeteye dair merak edilen ayrıntılar…



Ticaret hayatına yeni başlayan şirketlerin duyurulduğu Ticaret Sicili Gazetesi, dijital ortamda ve abonelik sistemi ile 2004 yılından bu yana yayın hayatına devam ediyor. Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama işlemi ise internet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor… 
TİCARET SİCİLİ GAZETESİ NEDİR?
Ticaret hayatına adım atan her kişi ya da kurum konuya dair resmi kurumlara bildirimlerde bulunur. Gereken işlemlerin tamamlanmasının ardından bu girişim artık şirket kimliği kazanır ve birçok faaliyeti kayıt altına alınır. 
Şirketler resmi kurumlara yaptıkları bildirimlerin yanı sıra kuruluşlarını veya şirkette yapılan değişiklikleri ilgili kişilere duyurma zorunluluğu vardır ve bu duyurular Ticaret Sicili Gazetesi aracılığı ile yapılmaktadır. 
Ticaret SiciliGazetesi, Ticaret Bakanlığının denetimi ile birlikte, Türkiye Ticaret Odaları, Sanayi veTicaret Borsaları Birliği tarafından Ankara’da çıkarılmaktadır.

Ticaret Sicili Gazetesi nedir? Ticaret Sicil Gazetesi sorgulama nasıl yapılır?
Ticaret Sicil Gazetesi’nde duyurulan belli başlı konular şu şekildedir;

  • Şirket kuruluşları 
  • Yönetim kurulu kararları 
  • Kanunun emrettiği mahkeme ve diğer ilanlar 
  • Genel kurul kararları 
  • Flaş ve konkordato kararları 
  • Kuruluşların ana sözleşme tadilleri 
  • Şirket isim değişiklikleri 
     

Geri Dön