29 / 03 / 2024

Ticari hesaplara TMSF güvencesi için düğmeye basıldı! 

Ticari hesaplara TMSF güvencesi için düğmeye basıldı! 

İş dünyasını sevindirecek müjdeli haber için Ak Parti harekete geçti. Yeni ekonomi politikaları kapsamında vatandaş ile iş dünyasına yönelik önemli adımlar atılacak. Peki teklif kapsamında hangi konular yer alacak? İşte ayrıntılar...



Gelecek günlerde esnaf ve KOBİ'lerin ilgisini çekecek önemli bir adım atılacak. Söz konusu adım için Bankalardaki ticari hesaplar için de mevduat güvencesi getirilerek TMSF'de yer alan firmaların satılarak özel sektör tarafından işletilmesi imkanı sağlanacak.

A Haber'de yer alan habere göre, AK Parti önümüzdeki günlerde Meclis'e taşıyacağı yasa teklifinin hazırlıklarını için çalışmalarına devam ediyor. AK Parti'nin teklif kapsamında yapılması planlananlar şöyle:

300 Milyar liralık güvence

Bankalardaki mevduatlar için şu anda sadece gerçek kişiler için güvence sağlanıyor. Bankanın batması halinde vatandaşın mevduatının 200 bin Türk Lira'ya kadar olan bölümü sigortalanıyor yani devlet tarafından ödeniyor.

Teklif ile güvencenin kapsamı genişletilecek. Bankalardaki ticari hesapların da 200 bin Türk Lirası'na kadar olan bölümü güvence altına alınacak. Bu durumdan özellikle KOBİ'ler ile esnaf faydalanacak. Söz konusu düzenleme kapsamında 300 milyar Türk Lirası civarında ticari mevduat güvence altına alınmış olacak.

TMSF Şirketlerinin satışı 

 Ticari hesaplara TMSF güvencesi için düğmeye basıldı! 

TMSF'ye devredilen şirketlerin devlet yerine özel sektör tarafından yönetilmesinin daha verimli olacağı sonucu çıkarıldı. Devletin genel işleyişi içinde şirketlerin potansiyelinin tam olarak hayata geçirilememesinden hareketle bir düzenle gerçekleştirilecek.

TMSF'de yer alan şirketlerin hızla satılması sağlanacak. Satıştan elde edilen para bankada bloke edilip nemalandırılacak. Dava sonucunda şirketin sahibi kazanırsa para iadesi gerçekleşecek, kaybederse Hazine'ye geçecek.

Şirket yöneticilerine güvence sağlanacak

TMSF bünyesindeki şirketlere atanan kayyumlara yönelik hayata geçirilmesi planlanan düzenlemenin detayları açıklanmaya başladı. TMSF şirketlerine atanan kayyımlara yönelik getirilecek güvence Adalet Bakanlığı sistemine benzeyecek. Gerçekleşecek bir dava durumunda kurum hatası varsa kuruma, kayyumun kusuru varsa kayyuma rücu edecek.

AK Parti'de kripto varlık toplantısı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön