19 / 04 / 2024

Kiğılı, Çin'de üç showroom açtı!

 Kiğılı, Çin'de üç showroom açtı!

Türk markaların en çok girmek istediği Çin'e ilk adımı Kiğılı attı. Çin'in en işlek şehirlerinden Guangzhou'ya üç showroom açan firma, Çinli ve Türk ortakla eylülde ilk mağazasını açıp hızla zincirleşecek



Türkiye'nin erkek hazır giyimindeki köklü markalarından Kiğılı, Türk markalarının en çok bulunmak istediği Çin pazarına giriş yaptı. Çin'in ticari açıdan en hareketli şehirlerinin başında gelen Guangzhou'ya üç tane showroom açtıklarını belirten Çin'deki operasyonların başındaki Kiğılı Genel Müdürü Hilal Suerdem, "Eylül ayında ilk mağazamızı açıyoruz. Şu anda Çin'in farklı şehirlerindeki alışveriş merkezlerinde (AVM) mağaza yeri bakıyoruz. Ciddi bir yapılanma içerisindeyiz. Bu bölgede bir-iki mağazayla varolamayacağımızı çok öncesinden anlamıştık. Uzun zamandır bu pazarla ilgili zincirleşme planları ve çalışmaları yapıyoruz. Yıl sonunda bombayı patlatacağız" dedi. 


İstesek çoktan giderdik


İstanbul Mecidiyeköy'deki Trump Towers'a 220'nci mağazasını geçtiğimiz günlerde açan yurtdışında ise mağaza sayısı 17'ye ulaşan Kiğılı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı ise, "Çin pazarında organize perakende çok büyük. 3 bin mağazalık perakende zincirlerinin olduğu bir pazardan bahsediyoruz. İstesek çoktan girerdik ama birkaç mağaza ile devam edebileceğiniz bir pazar değil Çin. Altyapımızı bitirmek üzereyiz. Eylül, en geç ekimde mağazalaşmaya başlıyoruz" dedi. Çin'de iş yapmak için Çinli bir ortakla iş yapmanın önemine dikkat çeken Kiğılı, "Üretimden tanıdığımız Çinli bir şirket ve bizi ülkeye götüren bir Türk şirketle ortak olduk. İşin organizasyon tarafıyla da biz ilgileneceğiz" diyor. 


İlk adım çok katlı mağazalar


Kiğılı'nın stratejisini ise Genel Müdür Hilal Suerdem şöyle açıklıyor: "İlk etapta çok katlı mağazalara giriş yapıp bir anda milyonlarca tüketiciye ulaşmayı hedefliyoruz. Markamızı tanıttıktan sonra da Kiğılı mağazalarını artıracağız."


Sabah


Geri Dön