19 / 04 / 2024

Recep Atakan: 2B kapsamındaki tarım arazileri için 100 milyon liralık kaynak ayırdık!

 Recep Atakan: 2B kapsamındaki tarım arazileri için 100 milyon liralık kaynak ayırdık!

Peşin ödeme durumunda arazinin yüzde 50'si gibi bir rakama arsa alabilme imkânı için 2B arazisi kredimizi devreye soktuk



2B Kanunu ile birlikte tarımda verimli arazilerde fiyatların arttığına dikkat çeken Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, 2B kapsamındaki tarım arazileri için 100 milyon liralık kaynak ayırdıklarını söyledi.


2B Kanunu ile birlikte özellikle verimli topraklarda arazilerin fiyatlarının arttığını ve araziyi fonlamanm ciddi şekilde sıkıntı yaratmaya başladığını belirten Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, 2B kapsamındaki tarım arazileri için çiftçilere 100 milyon liralık kaynak kullandırmayı planladıklarını söyledi, özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi’nden 2B kapsamasına giren tarım arazilerinin yoğunluğunun altını çizen Atakan, kanunun çıkmasının üzerinden bir ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen arazi alımı için şubelerine yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti. 2B arazi kredilerinde şu ana kadar tarım bankacılığında oluşan rakamın neredeyse yarısına ulaşacaklarını vurgulayan Atakan, “2013 sonuna kadar Andolubank olarak 100 milyon liralık kredinin 2B tarım arazilerinde kullandırılacağını düşünüyoruz” dedi. 


 Yüzde 50 ucuz alma imkanı 


2B’de rayiç bedelin yüzde 70'inin ödeneceğini, peşin ödeme durumunda ise yüzde 20 daha iskonto yapılacağını hatırlatan Atakan, “Yani peşin ödeme durumunda arazinin yüzde 50'si gibi bir rakama arsa alabilme imkânı için 2B arazisi kredimizi devreye soktuk. Ancak krediyi verirken, sırf arsa alınması için değil, toprağın yerini, ekilmesini ve ardından haşatı da gözetiyoruz. Yani peşin ödeme durumunda arazinin yüzde 50'si gibi bir rakama arsa alabilme imkanı için 2B arazisi kredimizi devreye soktuk. Ancak krediyi verirken, sırf arsa alınması için değil, toprağın yerini, ekilmesini ve ardından hasatı gözetiyoruz. Yani ekilerek yine hasatı, hasat geliriyle ödenebilecek bir kredi tipi yaratmaya çalışıyoruz diye konuştu. 


 10 bin çiftçi ile yurtdışı ödüllü tavla turnuvası 


Tarım bankacılığı birimi olarak bu yıldan başlayarak her sene 'Anadolu'nun geleneklerini yaşatıyoruz' sloganıyla bir sosyal sorumluluk projesine başladıklarını kaydeden Atakan, "Adımız Anadolubank. Tarımın da Anadolu'da yapıldığını varsayarak, bu projeyi başlattık. Hiçbir pazarlama beklentisi olmadan her yıl çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu yıl ilk kez, 196 köy ve 18 ilçede yaklaşık 10 bine yakın katılımcı ile Anadolu geleneklerinden biri olarak 'Anadolubank tarım tavla turnuvası' başlattık. Şu anda 18 ilçenin 9'unda yarı finaller yapıldı. Eylül ayında da finalini büyük bir panayır ile yapacağız. Turnuva beklediğimizin çok üzerinde ilgi gördü. Turnuvada her köy şampiyonuna çeşitli küçük ödüller verilirken, yarı finallerde daha büyük hediyeler verdik. Eylüldeki finalde ise ilk üçe yurtdışı tatil ve para ödülü vereceğiz" diye konuştu. 


 Habertürk


Geri Dön