29 / 03 / 2024

Tarım arazileri için yeni bir imkanlar sağlanacak!

Tarım arazileri için yeni bir imkanlar sağlanacak!

Maliye Bakanı Ağbal, milyonların yüzünü güldürecek düzenlemelerin müjdesini verdi. 150 bin taşerona 21 Mart'ta kadro yolu açılıyor, tarım arazileri için de yeni bir imkân sağlanacak



Maliye Bakanı Ağbal, milyonların yüzünü güldürecek düzenlemelerin müjdesini verdi. 150 bin taşerona 21 Mart'ta kadro yolu açılıyor, tarım arazileri için de yeni bir imkân sağlanacak


Hükümet işçiden memura, çiftçiden esnafa, emekliden ev kadınına kadar toplumun tüm kesiminin beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Bütçeden sonra Meclis, milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli yasal düzenlemeler için mesai yapacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, şu mesajları verdi: 


 AVRUPA'YA YAKLAŞTI: AB'de kişi başına gelir 2002'de 100'ken bizde 34'tü. 53'e çıktık. Avrupa'yla yakınlaştık. Üst gelir grubuna çıktık. 


 HESABINI VERİRİZ: Vatandaştan aldığımız 1 kuruşun hesabını verilmeli yetimin hakkını hayduta kaptırmamalıyız. 


 YATIRIM BÜTÇESİ: 2002'de her 100 liranın 43 lirası faize gidiyordu, şimdi 9.8 lirası faize gidiyor. Faize verilen paranın 5 katını yatırıma, sağlığa, eğitime veriyoruz. 


 YASA 21 MART'TA: İşçimemur konfederasyonlarıyla görüşülecek. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na gönderilme aşamasında. Taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik çalışma Meclis'e sunulacak. 


 GÜVENCELİ ESNEKLİK: Hükümet vaatlerini takvime bağladı. Bunları Meclis'e getiriyoruz. Güvenceli esneklik de komisyonda kabul edildi, genel kurula gelecek. 


 YAPILANDIRMA YOK: Vergi borçlarının yapılandırılmasına yönelik kesinlikle bir çalışma yok. 


 ASGARİ ÜCRETTE VERGİ: Asgari ücret üzerindeki vergi yükünde düzenleme yapmak doğru değil. Tarife belli bir grup için değişmez. 


 BÜYÜME HEDEFİ YAKALANIR: 2015'te yüzde 4 büyümeyi yakalayacağız. 


TARIM ARAZİSİNE YENİ İMKÂN


 TARIM ARAZİLERİNE BİR ŞANS DAHA: Tarım arazilerinin satışında süreyi kaçıran 150 bin kişiye yeni başvuru imkânı getiriliyor. Satış, arazinin değeri üzerinden hesap yapılacak. Çiftçi 100 liralık yeri 40'a alabiliyor. Nisanda satış başlayacak. 


 2B'DEN 4 MİLYAR: 2B satışından 4 milyar kaynak toplandı, bu yıl 3.7 milyar lira gelir bekleniyor. 


 KİRA BEYANI ARTIYOR: Geçen yıl 27.2 milyar lira kira geliri beyan edildi, 3.9 milyar lira gelir vergisi hesaplandı. 500 bin kişi ilk kez kira beyannamesi verdi.


Sabah


Geri Dön