25 / 04 / 2024

Tarım arazileri için yeni bir imkanlar

Tarım arazileri için yeni bir imkanlar

Maliye Bakanı Ağbal, milyonların yüzünü güldürecek düzenlemelerin müjdesini verdi. 150 bin taşerona 21 Mart'ta kadro yolu açılıyor, tarım arazileri için de yeni bir imkân sağlanacak

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Hükümet miras kalan tarım arazileri için harekete geçti!

Tarım alanında ekonomide ilk 5'e girmek isteyen Türkiye toprak reformunu hayata geçiriyor. Yeni reform ile 9 milyon hektar tarım alanının satış ve miras yoluyla bölünmesi engellendi. 

Bergama'da satışa çıkarılan tarım arazileri TBMM'de!

İzmir'in Bergama ilçesinde satışa çıkarılan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazileri için uyarı! Yapılaşma yayılıyor!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, salgın ve deprem gibi nedenlerle tarla ve arazilerde son dönemde yapılaşmanın arttığını belirterek, "Tarım arazilerinde kaçak, izinsiz ve imarsız bir yapılaşma tehlikesi başlamış ve yayılmaktadır. Bu konuda çok acil harekete geçilmelidir" diye konuştu

Tarım arazileri internetten kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile tarım arazileri dijital ortamda kiralanabilecek.

İzmir'de tarım alanı imara mı açılacak? 

İzmir'in mevkiindeki birinci derecede doğal sit kapsamındaki tarım alanı için imara açılmak isteniyor. Söz konusu imar İzmir İl Toprak Kurulu üyeleri oy çokluğuyla onaylandı, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği imar için itirazda bulunuyor. 

2B arazileri için adil fiyatlandırma yapılmalı!

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, orman özelliği kalmamış, hazine adına orman alanları dışına çıkarılmış olan 2/B arazileri için belirlenen fahiş rayiç bedellerini meclise taşıdı.

Kayseri Erciyes'te yatırım yapmak için arsa alanlara uyarı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yatırım yapmak için Erciyes Kayak Merkezi'nden arsa alanlara bazı uyarılar yaptı.

Hobi bahçeleri için geri sayım başladı!

TBMM, tarım arazileri üzerinde inşa edilen hobi bahçelerine yönelik yasal düzenlemeyi öncelikli gündem konuları arasına alıyor. AK Parti yetkilileri, verimli tarım arazilerine hobi bahçesi adı altında yapılan villalara vurgu yaparak, bu işgalin sonlandırılacağını belirtti. 

Tarım arazileri çiftçiye 10 seneliğine kiranabilecek!

Resmi Gazete'de yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait son tebliğe göre mülkiyeti hazineye ait olan tarım arazileri, çiftçiye on seneliğine kiranabilecek. 

Hazineye ait tarım arazileri çiftçilere kiralanacak!

Çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını imkan vermek amacıyla, nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan hazineye ait tarım arazileri 10 sene süreyle kiraya verilecek.

Ukrayna'da Türk müteahhitler için 25 milyar dolarlık iş fırsatı!

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği Başkanı Burak Pehlivan yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın 25 milyar dolar altyapı yatırımına hazırlanmasının Türk müteahhitler için ciddi bir fırsat olduğunu söyledi.

Tarım arazileri için yeni bir imkanlar Haberi

Tarım arazileri için yeni bir imkanlar

Maliye Bakanı Ağbal, milyonların yüzünü güldürecek düzenlemelerin müjdesini verdi. 150 bin taşerona 21 Mart'ta kadro yolu açılıyor, tarım arazileri için de yeni bir imkân sağlanacak


Hükümet işçiden memura, çiftçiden esnafa, emekliden ev kadınına kadar toplumun tüm kesiminin beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Bütçeden sonra Meclis, milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli yasal düzenlemeler için mesai yapacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, şu mesajları verdi: 


 AVRUPA'YA YAKLAŞTI: AB'de kişi başına gelir 2002'de 100'ken bizde 34'tü. 53'e çıktık. Avrupa'yla yakınlaştık. Üst gelir grubuna çıktık. 


 HESABINI VERİRİZ: Vatandaştan aldığımız 1 kuruşun hesabını verilmeli yetimin hakkını hayduta kaptırmamalıyız. 


 YATIRIM BÜTÇESİ: 2002'de her 100 liranın 43 lirası faize gidiyordu, şimdi 9.8 lirası faize gidiyor. Faize verilen paranın 5 katını yatırıma, sağlığa, eğitime veriyoruz. 


 YASA 21 MART'TA: İşçimemur konfederasyonlarıyla görüşülecek. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na gönderilme...