26 / 04 / 2024

TİKA, Niamey'de okul inşa ediyor!

TİKA, Niamey'de okul inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Nijer'in başkenti Niamey'de yürüttüğü birçok proje kapsamında bin 260 öğrenci kapasiteli bir okul inşa edeceği bildirildi.



Amaç ortak işbirliğinin artması


Nijer'deki TİKA uzmanı İbrahim Katırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrika ülkesi Nijer'de TİKA tarafından bu çalışmaların yürütülmesinin amacının Türkiye ile Nijer arasında eğitim ve öğretim düzeyinde ortak işbirliğinin artması olduğunu belirtti. Katırcı açıklamasının devamında TİKA'nın, bu bağlamda başkent Niamey'de bin 260 öğrenci kapasiteli bir okul projesini gerçekleştireceği, ayrıca proje kapsamında 2 futbol ve 2 basketbol sahası ile 646 yataklı yurt inşa edileceğini aktardı.


 2017'de bitecek


TİKA'nın, Niamey halkı için hayata geçirilecek farklı projelerinin olduğuna da dikkati çeken Katırcı, "Niamey'de ayrıca TİKA'nın yapımına devam ettiği obstetrik fistül hastalarına hizmet verecek bir sağlık merkezi projesi var ve 2017'de bitmesi planlanıyor. Fistül hastalığının ülkede yaygın olması dolayısıyla TİKA, bu projeye karar verdi"dedi.


Nijer'de yılda 700 ila 800 kadının fistül vakasıyla karşılaştığı belirtiliyor


Dünya



Geri Dön