26 / 04 / 2024

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 190 yataklı yetimhane binası yaptırıyor. Bakan Yardımcısı Muhmand, Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk bağının yüzyıllara dayandığını belirtti

TİKA Kırgızistan'daki su şebekesinin açılışını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'ın kuzeyindeki Çuy bölgesinde Issık Ata İlçesi Yuryevka köyün temiz içme suyu ihtiyacını karşılayan bir projeyi tamamladı.

TİKA'dan Kırgızistan'a su şebekesi desteği!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'ın kuzeyindeki Çuy bölgesinde Issık Ata İlçesi Yuryevka köyün temiz içme suyu ihtiyacını karşılayan bir projeyi tamamladı.

TİKA'nın 29 ülkedeki 53 projesinin tanıtım töreni yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Projeleri Tanıtım Töreni'nde konuştu. TİKA'nın 4 kıtada, 29 ülkedeki 53 projesinin tanıtımı yapıldı.

TİKA, Afganistan'da Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek!

TİKA Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrinde Osmanlı mimarisine uygun cami yaptırıyor. Karadoğan, Afganistan'ın kuzeyinde devam eden projelerden en önemlilerinden birinin Şibirgan'daki cami olduğunu belirtti.

TİKA, IKBY Erbil'de 17 okulun onarımını üstlendi!

TİKA, IKBY'de yer alan Erbil kentindeki 17 okulun onarımını üstlenip, burada görev yapan 350 öğretmen ve yöneticiye de gıda yardımında bulundu.

TİKA, Erbil'de 14 okulun onarımını yapacak!

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum Irak'ta 2014'ten bu yana Erbil ve Kerkük'te insani yardımlar başta olmak üzere birçok alanda gerçekleştirdiği kalkınma projelerine devam ediyor.

TİKA'nın Kabil’de tadilatını yaptığı hastane açıldı!

Hastanenin yeniden açılışı için düzenlenen törene, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, Sağlık Bakanı Ferozeddin Feroz, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

TİKA, Bişkek'te 60 yataklı devlet hastanesi yapacak!

Batıraliyev, TİKA tarafından başkent Bişkek’te önümüzdeki aylarda temeli atılması beklenen 60 yataklı devlet hastanesi projesi ile ilgili olarak, prosedürler tamamlandıktan sonra inşaata başlanacağını ifade etti.

TİKA, Niamey'de okul inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Nijer'in başkenti Niamey'de yürüttüğü birçok proje kapsamında bin 260 öğrenci kapasiteli bir okul inşa edeceği bildirildi.

TİKA'dan Afganistan Mevlana projesinde ilk adım!

TİKA, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı.

Türkiye'nin restorasyon alanındaki tecrübeleri Cezayir'e aktarıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir Konut ve Şehircilik Bakanlığı ile Oran Valiliği yetkililerinden oluşturulan karma heyete Türkiye’nin restorasyon alanındaki tecrübelerini aktardı.

TİKA'dan Gana'ya bilim laboratuvarı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Gana'daki Achimota Lisesi'nin bilim laboratuvarına tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

TİKA Etiyopya'da okul inşa edecek!

TİKA Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da ilköğretim okulu inşa edecek.Abadır Enstütüsü İlköğretim Okulu'nun bakımsız binaları yıkılarak, yerine, Türkiye şartlarında binası ve eğitim materyallerinin olduğu bir okul inşa edilecek.

Azerbaycanlı turizmcilere Türkiye'nin termal tesisleri tanıtıldı!

TİKA, sağlık turizmini geliştirmek amacıyla Bursa Valiliği ve Afyonkarahisar Üniversitesi işbirliği içinde Azerbaycanlı 11 seyahat acentesi temsilcisine Bursa ve Afyon 'daki kaplıcalarda inceleme gezisi düzenledi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları resmen kriz haline getirdi. Tüketici Birliği Federasyonu çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Aman dikkat Tüketiciler Birliği uyardı! Bunu yapan görürseniz CİMER'e şikayet edin

Türkiye'yi sarsan depremin akabinde yaralar sarılmaya çalışılırken bu durumu farklı kullananlar da var. Bazı sigorta şirketleri sanki yasalmış gibi göstererek,  deprem riskini bahane ederek kasko yapmaktan kaçınıyorlar. Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin önemli bilgiler açıklayarak uyardı.

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı açıkladı! Emekliler 10-15 bin TL promosyon alabilir!

Emekli promosyonu konusu son bir ayın en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı promosyon hakkında herkesi ilgilendiren bir açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Tüketiciler Birliği ev sahiplerini uyardı: Perde takın!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, ev sahiplerini dolandırıcılara karşı uyardı. İşte merak edilen detaylar!

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31399 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TİKA Libya'daki Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi'ni tamamladı!

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı bitirilerek en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

TİKA'nın Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Haberi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)  Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 190 yataklı yetimhane binası yaptırıyor.


Yetimhane binasının temel atma törenine,  Afganistan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Şehitlerle Engellilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Vasel Nur Muhmand,  Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü  Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcısı  Kenan Yıldırım ve yetim çocuklar katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Yardımcısı Muhmand,  Türkiye ile  Afganistan arasındaki dostluk bağının yüzyıllara dayandığını belirtti.


Afganistan genelinde 71 yetimhanenin bulunduğunu ifade eden Muhmand, bu yetimhanelerden bazılarının Türk halkının desteğiyle ayakta durduğunu söyledi.


Muhmand,  Türkiye'nin zor dönemlerde  Afganistan'ın yanında yer aldığını ifade ederek hem Türk halkına hem  Türkiye devletine teşekkür etti.


Başkonsolos Erdeviren de  Türkiye'nin  Afganistan'a desteğinin devam edeceğini, Afgan halkının Türk halkının dostu ve kardeşi olduğunu vurguladı.


TİKA Mezar-ı...