26 / 04 / 2024

TİKA, Sevakin Adası'nda çalışmalara başladı!

TİKA, Sevakin Adası'nda çalışmalara başladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın restore edilmesini istediği Sudan'daki tarihi Sevakin Adası'nda etüd çalışmalarına başladığını açıkladılar. 




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık ayında gerçekleştirdiği Sudan ziyareti kapsamında restore edilmesini istediği Sevakin Adası'nda ilk etüd çalışmaları başladı. 

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; aralarında zemin sondajı, şehir planlama, jeoloji ve jeofizik etüd, harita, mimar ve restorasyon alanlarında 30 uzman, Sevakin Adası'nda ilk etüd çalışmalarına başladı.

 

TİKA teknik ekibinin çalışmalarında elde edilecek sonuçlar doğrultusunda, adanın tarihi, kültürel geçmişine ait bilgilerle aslına uygun olarak restorasyonunun tamamlanması, Sudan ve Türkiye'nin ortak projeleriyle Sevakin'in kültür turizm merkezi haline getirilmesi planlanıyor.

 

Sudan'ın turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlanması amacıyla 2011'de başlayan çalışmalarla Osmanlı dönemine ait Hanefi ve Şafi camileri ile gümrük binası TİKA tarafından restore edildi.


Geri Dön