20 / 04 / 2024

Karabusko Polje Camisi TİKA tarafından yenilendi!

Karabusko Polje Camisi TİKA tarafından yenilendi!

TİKA, Karadağ'daki Karabusko Polje Camisi'ni yeniledi. 1990'da inşa edilen caminin ihtiyaç duyduğu tadilat, donanım ve yeni abdesthane inşası bitirildi. 



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Balkan ülkesi Karadağ'daki Karabusko Polje Camisi'nin tadilat ve donanımını bitirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, başkent Podgorica'ya 7 kilometre uzaklıkta yer alan ve nüfusunun tamamına yakını Boşnaklardan meydana gelen Karabusko Poljo beldesinde 1990'da yapılan caminin ihtiyaç duyduğu tadilat, donanım ve yeni abdesthane inşasının TİKA tarafından yapıldığı belirtildi. 

Karabusko Polje Camisi TİKA tarafından yenilendi!

Proje kapsamında ayrıca, cami bünyesinde çocukların dini eğitimlerinde kullanılmak amacıyla tam donanımlı bir sınıf kurulumu da gerçekleştirildiği açıklanırken, hayata geçirilen proje ile cami cemaatinin daha sağlıklı bir ortamda ibadet etmesine ve çocukların dini eğitim almasına fırsat sunduğu dile getirildi 

Açıklamada, tadilat ve donanımı tamamlanan caminin, salgın tedbirlerine uyularak Karadağ İslam Birliği (Diyanet İşleri) yetkililerine teslim edildiği belirtildi.

TİKA, Gürcistan'da 45 Ahıska Türkü ailenin evlerinin tadilatını yaptı!

TİKA Bakü'deki yapıları restore edecek!


Geri Dön