24 / 04 / 2024

TİKA, Gürcistan'da 45 Ahıska Türkü ailenin evlerinin tadilatını yaptı!

TİKA, Gürcistan'da 45 Ahıska Türkü ailenin evlerinin tadilatını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Gürcistan’ın Ahıska ve Gori şehirlerinde ikamet eden 45 Ahıska Türkü aileye, evlerinin tadilatını yaparak sera desteği sağladı ve seracılıkla ilgili eğitimler verdi.



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Gürcistan’ın Ahıska ve Gori kentlerinde ikamet eden 45 Ahıska Türkü aileye, evlerinin tadilatını yaparak sera desteği sağladı ve seracılıkla ilgili eğitimler verdi.

TİKA tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gürcistan’ın Ahıska ve Gori şehirlerinde ikamet eden ve ağır sosyo-ekonomik koşullarda hayatına devam eden Ahıska Türkleri, yaşadıkları evlerin çatı, kapı, pencere ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanmasıyla daha iyi fiziki şartlarda yaşama imkanına da avuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gürcistan’ın 5 bölgesinde 45 aileye verilen destekle tadilat ve tamirat giderlerini karşılayacak ekonomik güce sahip olmayanlar, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TİKA’ya duydukları minnettarlığa değindi.

Projeden faydalanan Taverani köyünden Tezegül Faziliyeva, "Azerbaycan’dan vatanıma, Ahıska’ya göç ettim. Allah razı olsun Türkiye devletinden bize seralar yaptılar. Buralarda istediğimiz bitkileri yetiştiriyoruz ve onlardan kazanç elde ediyoruz." dedi.

Tsiteliubani köyünden Shukri Aflatov ise "Fidanlarımızın meyveleri sofralarımızda, bize kazanç sağlıyor. Allah Türkiye’den, TİKA’dan çok çok razı olsun. Bize güzel imkanlar yarattı." diye konuştu.


Geri Dön