19 / 04 / 2024

Tim Cook, La Quinta’dan ev aldı!

Tim Cook, La Quinta’dan ev aldı!

Apple CEO'su Tim Cook, Güney Kaliforniya'da 10 milyon dolar bedelle bir konut satın aldı. Cook'un komşuları arasında Kourtney Kardashian ve Phil Knight yer alıyor.



Apple CEO'su Tim Cook, Güney Kaliforniya'da 10 milyon dolar bedelle bir konut satın aldı. Cook'un komşuları arasında Kourtney Kardashian ve Phil Knight yer alıyor.Sözcü'de yer alan habere göre; 10 bin metrekare büyüklüğündeki konutun satışı aslında 2 sene önce yapıldı, fakat haber yeni doğrulandı. Cook’un konut için ne kadar ödediği konusuyla ilgili olsa da 9,1 milyon dolar ile 11.5 milyon dolarlık bir ödeme gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Cook’un yeni evi, Palm Springs’in dışında, California, La Quinta’da yer alıyor. Cook, Apple’ın iPhone lansman etkinliğinin bazılarını La Quinta’ya kısa uzaklıktaki Joshua Tree Ulusal Parkı’nda çekimini gerçekleştiriyor.

Modern ve neredeyse tamamen nötr renklerle dekore edilen konutta beş yatak odası, altı banyo, bir yönetici ofisi, bir Amerikan bar ve özel bir bilardo masası, iki mutfak yer alıyor. Konut, ayrıca Santa Rosa dağlarının manzarasına sahip.

Tim Cook, La Quinta’dan ev aldı!

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLERLE KOMŞU OLDU

Nike’ın kurucusu Phil Knight, realite yıldızları Kourtney Kardashian ve Kris Jenner, süper model Cindy Crawford, müzik yapımcısı Scooter Braun ve Lori Loughlin ve Mossimo Giannulli’nin de aynı bölgede konutları bulunuyor. 

Cook, Jeff Bezos ya da Larry Ellison gibi teknoloji devlerine kıyasla nispeten mütevazı bir yaşam sürdürmesiyle biliniyor. Cook’un 2.3 milyon dolarlık, 2 bin 400 metrekarelik birincil konutu, Apple’ın genel merkezinin yakınındaki Palo Alto’da yer alıyor.

Cook, Adam Lashinsky’nin 2012 tarihli “Inside Apple” isimli kitabında, paranın kendisi için bir motive edici olmadığını belirtti ve şunları söyledi:

“Nereden geldiğimi hatırlamayı seviyorum ve kendimi mütevazı bir ortamda konumlandırmak bunu yapmama yardımcı oluyor.”

Elmestree House Estate, 10.1 milyon dolara satılıyor!


Geri Dön