18 / 04 / 2024

Timsah Arena Stadı ilk düdük için gün sayıyor!

Timsah Arena Stadı ilk düdük için gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen statta resmi müsabakaların oynanabilmesi için sadece TFF'nin, kartlı geçiş sistemini Atatürk Stadı'ndan aktarması bekleniyor.



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen ve taraftarların "Timsah Arena" olarak adlandırdığı 45 bin kişilik yeni stadın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yaptırılacak elektronik cihaz montajının ardından resmi maç yapmaya uygun hale geleceği bildirildi. 


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, statta incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.


"Timsah Arena"daki çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Altepe, her türlü müsabaka ve etkinliği yapmak için gerekli tüm tedbirlerin alındığı bilgisini verdi.


Müsabakaların oynanması için TFF'nin mevcut Atatürk Stadı'ndan kartlı geçiş sistemini, yeni stada aktarmasını beklediklerini ifade eden Altepe, şunları kaydetti:


"Montaj işlemi de tamamlandığında, hedefimize ulaşmış olacağız. Türkiye'nin en güzel, dünyanın da ilk 10 stadı arasında yer alan yapıyı, müsabakalara hazır hale getirdiğimiz için gurur duyuyoruz. Stat, giriş ve tahliye yolları, köprüler ve otopark alanlarıyla yeni döneme hazır. Her taraf pırıl pırıl oldu. İnşallah burada bundan sonra başarılı maçlar ve güzel anılar olacak. Işık sistemi, skorboardlar, soyunma odalarına kadar modern sistemler kuruldu. Bizim açımızdan sıkıntı yok. Zaten şu anda Bursaspor'un hazırlık ve antrenman maçları da yapılabiliyor."


Altepe, statta misafir takım oyuncularının taraftarla bağlantısının kesildiğini, bu şekilde muhtemel taşkınlıkların da önüne geçildiğini vurguladı. 


Bursa'ya gelen rakip takım oyuncularının dış temastan bağımsız olarak otobüsleriyle stadın içine kadar girebileceğine değinen Altepe, "Bağlantı yolları, köprüleri ve giriş-çıkış stratejisi, tüm sistem bunun üzerine kuruldu. Takımların otobüsleri geliyor ve stadın içine kadar giriyor. Otobüslerden inen futbolcular adım mesafesinde soyunma odalarına girebiliyor. Çıkışlar da aynı olacak. Bu şekilde herhangi bir tacizin önüne geçilmiş oluyor" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön