25 / 04 / 2024

Timsah Arena'nın zemini yenilendi!

Timsah Arena'nın zemini yenilendi!

Bursaspor, Fenerbahçe ile oynayacakları dev maç öncesi Timsah Arena'daki zemin problemini çözdü. Kritik Fenerbahçe mücadelesi öncesi bozuk zemin için yenileme işlemi yapılırken, stadyumdaki diğer çalışmalar da hummalı şekilde devam ediyor.



Bursaspor’un yeni evi Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda (Timsah Arena) zeminle ilgili sorunlar çözüldü. Kritik Fenerbahçe mücadelesi öncesi bozuk zemin için yenileme işlemi yapılırken, stadyumdaki diğer çalışmalar da hummalı şekilde devam ediyor.


Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında kritik Bursaspor - Fenerbahçe karşılaşmasına ev sahipliği yapacak olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda daha önce oynanan karşılaşmalarda zeminle ilgili eleştiriler yapılmıştı. Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun da dile getirdiği bu sorunla ilgili Fenerbahçe karşılaşması öncesi gerekli adımlar atıldı.


"FENERBAHÇE MAÇINA HAZIRIZ"


Özellikle kale önlerinde yer alan bozuk zemin için yenileme işlemleri yapılırken, zeminin Fenerbahçe karşılaşmasına hazır hale getirildiği bildirildi. Bursaspor Kulübü’nün çim uzmanı Muhittin İpek, "Açılış, bir ayda üst üste 4 maçın oynanması ve hava şartları zemini etkiledi. Biz de daha alışık değildik. Fenerbahçe maçı öncesi yüzde 60 olan saha bozuklukları giderildi. Fenerbahçe maçına hazırız. 15 Mart’tan itibaren bunun yüzde 100 değişik şekliyle daha güzel bir zeminde futbol oynanacak" dedi.


Bugün



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılıp açılışı yeni yapılan Timsah Arena'nın zemininde bozulan çimler değiştiriliyor. Özellikle Timsah Arena’nın çatısında yağmur giderlerinin açılmamasının ardından Güney Kale Arkası tribünündeki çimlerde bozulmalar ortaya çıkmıştı. Özellikle Amed Sportif ve Medipol Başakşehir maçlarındaki sıkıntı Bursaspor Kulübü’nü harekete geçirdi.


ÇİMLER ÖZLÜCE’DEN GETİRİLDİ

Bozulan, ceza alanı içerisini, beşinci hakemin görev yaptığı, ve yedek futbolcuların ısındığı alandaki bozukluklar 14 gün gibi kısa süre içerisinde giderildi. Özlüce Tesisleri’nde bin 500 metre karelik alanda ekili olan çim parkından alınan çimlerin montajı tamamlandı.


Bursaspor Kulübü Çim uzmanı olan, aynı zamanda Timsah Arena’nın çimlerini yapan Muhittin İpek, “Yağan yağmur ve daha önce çatı yağmur olukları tapalarının çıkartılmaması nedeniyle oluşan şelale nedeniyle çim deforme olmuştu. Havaların ısınması ve yağmurun durmasıyla birlikte bozulan 500 metre karelik alanın çimi değiştirdik. Bozulan çim bölümün yüzde 85’lik bölümü düzeldi. 15 gün sonra yapılacak olan Çaykur Rizespor maçına kadar yüzde 100’ünü düzeltmiş olacağız” dedi.


Sözcü



Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Bursaspor-Fenerbahçe maçının oynanacağı Timsah Arena'nın çimleri geçtiğimiz haftalarda büyük oranda hasar görmüştü. Cumartesi gecesi oynanacak karşılaşma öncesinde çimlerin yaklaşık yüzde 80'inin yenilendiği bildirildi. Kalan bölüm ise Fenerbahçe maçının ardından yenilecek. Yenilenen çimlerin zemine tam olarak oturup oturmayacağı ise merak konusu. 



Takvim


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Çatıdaki yağmur giderlerinin açılmasının ardından çimlerinde bozulmalar başlayan Timsah Arena'nın zemini değişti. Amed ve Başakşehir maçında sıkıntı yaşayan yeşil-beyazlılar, 14 gün gibi kısa sürede Özlüce Tesisleri'nden getirilen çimlerle montaj işlemini tamamladı.


Vatan


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yarın Fenerbahçe'yi ağırlayacak Timsah Arena'nın zemininde bozulan çimler değiştiriliyor. Özlüce Tesisleri'nden getirilen çimenlerle montajı yapılıyor. Bozulan bölümü yüzde 85'i olan 500 metrekarelik alan yenilendi. Çalışmalar Fenerbahçe maçından sonra da sürecek.


Star


Geri Dön