25 / 04 / 2024

Tiran Camii’nin temel atma töreni gerçekleşti!

Tiran Camii’nin temel atma töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilecek olan Tiran Namazgâh Camii’nin temel atma törenine katıldı.



Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tiran Namazgâh Camii’nin süratle tamamlanarak hizmete girmesini temennisini dile getirerek, “Camimizin inşallah hayırlara vesile olmasını, burada yapılacak ibadetlerin Allah katında makbul olmasını diliyorum. Bu caminin Tiran’a kazandırılmasında emeği geçen Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Sayın Başbakan’a ve Diyanet Vakfımıza huzurlarınızda şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Tiran Namazgâh Camii, ülkemizdeki vatandaşlarımızın katkılarıyla, yardımlarıyla inşa ediliyor. Sadece kapalı alanında 5 bin kişinin aynı anda namaz kılmasına imkan sağlayan bu cami, halklarımız arasındaki kardeşliğin inanıyorum ki müstesna bir sembolü olacaktır. Namazgâh Camii’ni birlik ve beraberliğimizin nişanesi olarak görüyorum. Tabii bir de, yakın mesafede kilise ile birlikte burada Namazgâh Camii’nin olması, Tiran’da adeta kesrette vahdetin de bir nişanı olarak ortaya çıkıyor” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin hemen yanında inşa edilecek bir arada yaşama müzesinin de Arnavutluk’un zengin toplumsal yapısının aynası olacağına inandığını kaydederek, “Bu hayırlı hizmetin temelini atacağımız bugünde değerli dostum Nishani’yle bir arada olmak gerçekten bizler için ayrı bir memnuniyet vesilesi. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu sürecin her aşamasında bizlere yardımcı olan, özellikle arsa sorununun çözümünde özel çaba sarf eden değerli dostum, Başbakanlığım döneminde kendileri de Başbakan olmaları hasebiyle o süreci beraber yürüttük, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’ya da şükranlarımı sunuyorum. Temelini attığımız cami, inşallah daha güçlü, daha yakın, daha verimli iş birliğimizin vesilesi olacaktır” diye konuştu.


“Tiran’in sembollerinden Edhem Bey Camii’nin restorasyonu en kisa sürede başlayacak”


Konuşmasında, “Biraz sonra Preze Kale Camii’nin açılışını yapacağız. Elbasan’da Nazire Camii’nin, Korça’da İlyas Bey İmrahorlu Camii’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Tiran’ın sembollerinden biri olan Edhem Bey Camii’nin restorasyonu en kısa sürede başlayacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk’un en güzel şehirlerinden Gjirokaster’in, (Ergiri’nin) tarihî ve kültürel yapısının korunmasıyla ilgili çalışmalar konusunda da şu anda proje çalışmalarının bitmek üzere olduğu bilgisini verdi.


TOKİ Haber


Geri Dön