23 / 04 / 2024

Tire OSB, 38 sanayi parseli için harekete geçti!

Tire OSB, 38 sanayi parseli için harekete geçti!

Tire Organize Sanayi Bölgesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 514 bin 462 metrekare büyüklüğündeki 38 adet sanayi parselinin OSB'ye devrini istedi.



Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) yönetimi, OSB'nin kuruluş aşamasında, kamulaştırma yasası gereği kamulaştırılamayan, daha sonra TOSBİ ile Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) arasında yapılan bir protokol ile takas usulü "B" bölgesi denilen gelişme bölgesine aktarılan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 514 bin 462 metrekare büyüklüğündeki 38 adet sanayi parselinin OSB'ye devri için harekete geçti. 


TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş konuyu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye ilettiklerini ve en kısa zamanda müjde beklediklerini söyledi. Bölgeye yatırımcıların ilgisinin artmasıyla birlikte A Bölgesi'ndeki arazilerin neredeyse tamamını yatırımcıya tahsis ettiklerini belirten Akdaş, "A bölgesi olarak tanımladığımız alanda 56 sanayi parselinde üretim yapılıyor. 57 sanayi parselinde ise inşaatlar tamamlanma aşamasında. 9 parselin de proje çalışmaları sürüyor. A bölgesinde yeni yatırım taleplerini karşılayacak sanayi parseli kalmadı. En kısa zamanda yeni parsellere ihtiyacımız var. Yeni yatırımcılarımız yer bekliyor" dedi. 


Bölgedeki yerli ve yabancı yatırımcıların taleplerini karşılayabilmek için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait parsellerin OSB'ye devrinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Akdaş, "Pprotokol taslağımızı hazırlayarak Vakıflar Genel Müdürlüğü  İzmir  Bölge Müdürlüğü'ne sunduk ve onay aldık. Fakat protokolün Vakıflar Meclisi'ne gönderilmesi kararlaştırılmasına rağmen bugüne kadar girişimlerimizden bir sonuç alamadık. Konuyu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye de ilettik. Kendisi çok ilgilendi. Kısa süre içinde devir işleminin yapılacağına inanıyoruz. Devir işleminin tamamlanırsa yüzlerce kişiye istihdam olanağı sağlanacak" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön