26 / 04 / 2024

Tire'nin en büyük iki sorunu yol ve otopark!

Tire'nin en büyük iki sorunu yol ve otopark!

İzmir'in birçok ilçesinde olduğu gibi Tire'de de en büyük sıkıntı yolların bozukluğu ve otopark sorunu. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'ten vatandaşların en büyük iki isteği bunlar oldu.




İzmir'in birçok ilçesinde olduğu gibi Tire'de de en büyük sıkıntı yolların bozukluğu ve otopark sorunu. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'ten vatandaşların en büyük iki isteği bunlar oldu. Turizm kenti olan ve 'Gizli Cennet' diye tanımlanan Tire'de gerek ilçe belediyesi, gerekse Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerin yetersizliğinden yakınan vatandaşlar, yol ve çevre düzenlemeleri ile otopark sorununun çözümünün yanı sıra ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler için sosyal alanlar ve tesisler yapılmasını istediler.



İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

İbrahim Kaya (Esnaf): Belediyemizin yol ve su işleri konusunda daha fazla hassasiyet göstermesini bekliyoruz. İlçemizde bulunan Bakırhanı sokağının elden geçirilmesini ve daha düzgün bir hal almasını istiyoruz.

Saadet Şengök (Mimar): Tire'de belediyeciliğin işleyişinde bir takım sorunlar var. Bu sorunlar giderildiğinde ilçemiz daha yaşanılabilir bir kent haline gelecektir. En kısa sürede belediyecilik anlayışının düzeltilmesini istiyorum.

Mehmet Sosa (Müteahhit): Tire Belediyesi'ne en çok gelir şüphesiz müteahhitlerden geliyor. Ancak belediyemiz yeni inşaat alanlarına hiçbir hizmet yapmıyor. Yol katılımı ve kaldırım bedellerini ödediğimiz halde aylarca bekletiliyoruz. Bu sorunun en kısa sürede giderilmesi lazım.

İbrahim Karamanlı (Şoför): Tire'nin en önemli sorunlarından biri otopark ve tuvalet sorundur. Turizm kenti diye övündüğümüz Tire'de adam akıllı bir tuvaletimiz bile yok. Adına yakışır bir kent olması için şehrin belli yerlerine halka açık tuvalet yapılması şart.

Hikmet Koyun (Kahveci): Tire Belediyesi'nin çalışmalarından memnunum. Özellikle yeşil alan ve park bahçe çalışmalarını takdirle karşılıyorum. İlçemizin en büyük sorunu artan araç sayısıyla beraber otopark sorunudur. Bu sorun bir an önce çözülürse çok memnun oluruz.

Talip Yılmaz (Mobilyacı): Trafik sorunu Tire'nin önde gelen sorunlarından biridir. Haftaiçi çarşıda aracımızı kısa süreliğine park edecek yer bile bulamıyoruz. Şehir içi trafiğinin en kısa sürede çözülerek Tire'nin daha sakin bir kent olmasını istiyorum.

Ergün Çelik (Gazeteci): Tire Belediyesi'nin sanata ve kültüre verdiği öneme hepimiz şahitiz. İlçemizin merkezinde kurulan Kent Müzesi bunun en önemli örneklerinden biridir. İlçemiz her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Tarihi açıdan birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış çok önemli bir kentte yaşıyoruz. Bence kültürel faaliyetler daha da artırılmalı.

Yüksel Özkan (İşletmeci): Belediyenin hizmetlerinden genel anlamda memnunum. Ancak yolların hali perişan. Belediyenin öncelikle bu konuya el atmasını istiyorum. Yayalar ve otomobiller bozuk yollarda zorluklar yaşıyor. İlçede otopark sorunu yaşanıyor.

Murat Vural (İşçi): İlçede yol ve trafik en başlıca sorunların arasında yer alıyor. Bekleme mevkii ile hastane arasında yolun her tarafı delik deşik. Başkan Çiçek'e oy veren bir seçmen olarak daha fazla hizmet bekliyorum. Büyükşehir yasasıyla su hizmetleri İZSU'ya geçtikten sonra faturalarımız kabardı.

Abdullah Kart (Emekli): Çöp ve temizlik hizmetlerini tekrar Tire Belediyesi üstlendiğinden bu yana bu hizmetler daha iyi yürütülüyor. Eskiye dönüş kent için daha iyi oldu. Sosyal ve kültürel etkinliklere gerektiği kadar değer verilmiyor. Altyapı eksiklikleri var. Logarların içi pis ve bakımsız. Yağmur yağdığında tıkalı olan logarlar yüzünden sorunlar yaşıyoruz.

Nurdan Seke (Esnaf): Kentimizin en büyük sorunu bozuk ve bakımsız yollar. Köstebek yuvası gibi olan yollardan geçmek neredeyse imkansız gibi. Kadınlara yönelik daha çok sosyal faaliyetler düzenlenmeli. Çarşı, pazar düzenlemesi yapılması şart.

Ayşe Pıtıraklı (Ev hanımı): Tire'de otomobil sayısı çok fazla ancak yollar yeterli değil. Dar sokak ve caddeler hem yayalar hem de sürücüler için çileye dönüşüyor. Yayalar olarak esnaf sergilerinden kaldırımları kullanmakta güçlük çekiyoruz. Genç ve kadınlara yönelik sosyal projeler üretilmeli.

Ersan Sızan (Esnaf): Altyapı sorunları yüzünden yağmurlu havalarda kentin çukur bölgeleri gölete dönüşüyor. Altyapı sorununa bir an önce el atılmalı. Yoğun trafik ve araç sayısının fazlalığı nedeniyle sürücüler her yere gelişigüzel park ediyor. Bu keşmekeşliğin önüne geçilmeli.

Olcay Sankur (Müzisyen): Kentimizin sosyal dokusu geliştirilmeli. Gençilk konserleri ve şölenler düzenlenmeli. Gençlerin birlikte zaman geçireceği sosyal alanlar yaratılmalı. Park ve bahçeler daha bakımlı hale getirilmeli. Gençlerin de için de olacağı sosyal projeler hazırlanıp, uygulanmalı.

Hikmet Yıldırır (Şoför): Eli ayağı Büyükşehir Belediyesi tarafından bağlanmış bir ilçe belediyesi ancak bu kadar hizmet verebilir. Büyükşehir Belediyesi'nin hem hizmet hem de mali açıdan Tire'ye daha fazla hizmet vermesi gerektiğine inanıyorum.




Yeni Asır


Geri Dön