19 / 04 / 2024

TMO'nun kiralık depo kapasitesi ihtiyacı meclis gündeminde!

TMO'nun kiralık depo kapasitesi ihtiyacı meclis gündeminde!

TMO'nun uzun süreli kiralama kapsamında belirlediği depo kapasitesi ihtiyacının gerçekleştirilmemesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TMO'nun uzun süreli kiralama kapsamında belirlediği depo kapasitesi ihtiyacının gerçekleştirilmemesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gürer, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sn. Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Gürer, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''TMO'nun uzun süreli kiralama (USK) kapsamında 2016 yılında belirlediği 3 milyon tonluk depo kapasitesi ihtiyacının hâlihazırda 1/3'ünden fazlasının gerçekleştirilemediği Sayıştay raporunda yer almaktadır.''

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- Hedef belirlendiği halde çalışmanın gerçekleşmeme nedeni nedir? Kurumun bu yönde bir zararı oluşmuş mudur? 

2- TMO'nun bir bölümünü özel sektöre 10'ar yıllık sözleşmeler ile kiraladığı, kendisine ait depolar nerelerdedir? Kiralanan alanlarda TMO depolama kapasitesi yeterli midir? Kiralama tutarları nedir? 

3- TMO'nun henüz yapılamayan ve sürekli olarak süre uzatımı verilen 17 depo yapım işi hangi aşamadadır? Yapılması tamamlanamayan 17 depo hangi illerdedir? 

4- Süresi içinde tamamlanmayan ve hâlihazırda inşaat halinde olan depo sayısı kaçtır? İnşaat sürecinde sorun yaşanması nedeni ile yargıya intikal eden depo inşaatı var mıdır? Bu konuda kamu zararı ne kadardır? 


Geri Dön