28 / 03 / 2024

Bakanlığın kiralık olarak kullandığı binalar meclis gündeminde!

Bakanlığın kiralık olarak kullandığı binalar meclis gündeminde!

2018-2019 yıllarında Bakanlığın kiralık olarak kullandığı araç ve binalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yaşar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2018-2019 yıllarında Bakanlığın kiralık olarak kullandığı araç ve binalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yaşar, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.    

İYİ Parti'li Yaşar, ''2018 yılı sonunda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yapılan bir açıklamada; 2019 yılı için öngörülen tasarruf tedbirlerinden söz edilerek, ''kamu hizmeti sunumuyla doğrudan ilişkisi olmayan makam aracı, lojman ve sosyal tesislere yönelik harcamalar sınırlandırılacak. Kamuda yeni idari hizmet binası yapımına ve kiralanmasına izin verilmeyecek'' denilmişti.'' diye konuştu. 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın soruları:
1- 2018-2019 yıllarında Bakanlığınız bünyesinde yer alan toplam araç sayısı kaçtır? Bu araçlardan kaç adeti kiralık durumdadır?

2- 2018-2019 yıllarında kiralanan bu araçlar için şirketlere toplam kaç para ödeme yapılmıştır?

3- Bakanlığınız bünyesinde kiralık binada hizmet veren kurumunuz var mıdır? Var ise bu bina hangi tarihte ve kaç yıllığına kiralanmıştır?

4- Kiralanan bu binaya bugüne kadar yıllık toplam kaç para ödeme yapılmıştır?

5- Bakanlığınız bünyesinde hizmet veren jojman ve sosyal tesis var mıdır? Var ise bunların sayısı kaçtır? Son iki yıl içinde bu tesisler için her hangi bir harcama yapılmış mıdır?


Geri Dön