23 / 04 / 2024

Başakşehir Belediyesi'nin kiraladığı binalar meclis gündeminde!

Başakşehir Belediyesi'nin kiraladığı binalar meclis gündeminde!

Başakşehir Belediyesi tarafından millet kıraathanesi olarak kiralanan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,  Başakşehir Belediyesi tarafından millet kıraathanesi olarak kiralanan binalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:

1- İstanbul'un Başakşehir ilçesine bağlı Güvercintepe Mahallesi'nde Ocak 2017  tarihinden iş bu önerge tarihine kadar Başakşehir Belediyesi tarafından herhangi bir şahıs ya da kuruma ait taşınmaz/dükkan/bina Millet Kıraathanesi adı altında kiralanmış mıdır? Şayet kiralanmışsa kiralama anlaşması kaç ay sürmüştür? 

2- Millet Kıraathanesi adı altında kiralanan dükkan/bina için özel şahıs ya da kuruma  aylık kaç TL ödenmiştir? Kira bedeli olarak toplamda kaç TL ödenmiştir? 

3- Özel şahıs ya da kurumdan kiralanan dükkan/bina Millet Kıraathanesi olarak hizmet  vermiş midir? Kirası ödenen yerin Millet Kıraathanesi'ne dönüştürülmemesinin gerekçesi nedir? Aylarca boş dükkana/binaya mı kira verilmiş oldu? 

4- Dükkanı/binayı Millet Kıraathanesi adı altında kiralanan şahıs ya da kurumun,  Başakşehir Belediye Başkan Yardımcılarından herhangi biriyle yakınlığı, ortaklığı var mıdır? 

5- Millet Kıraathanesi olarak özel şahıstan kiralanan dükkan, daha sonra Başakşehir  Belediyesi tarafından satın alınmış mıdır? Satın alma bedeli olarak kaç TL ödenmiştir? Dükkanın/binanın Başakşehir Belediyesi tarafından satın alınmadan önceki değeri, tapu değeri ne kadardı? Başakşehir Belediyesi, kaç TL farkla dükkanı/binayı satın almış oldu? 

6- Başakşehir Belediyesi'nin önce Millet Kıraathanesi adı altında kiraladığı, sonrasında  satın aldığı dükkanın binanın kaçak bölümleri var mıydı? Şayet varsa kaçak yapılaşmaya göz mü yumulmuştur? Başakşehir Belediyesi, önce kiraladığı, sonra satın aldığı dükkanı/binayı alelacele hangi gerekçeyle yıkmıştır? 

7- Oluşan kamu zararıyla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılacak mıdır? 


Geri Dön