23 / 04 / 2024

TOGG fiyatı ne kadar olacak? TOGG batarya kaç km gidiyor?

TOGG fiyatı ne kadar olacak? TOGG batarya kaç km gidiyor?

TOGG’un üretime geçmesine az bir zaman kala vatandaşlar da yerli otomobil hakkında sorduğu soruların sayısını arttırdı. İşte TOGG hakkında sorulan soruların yanıtları!



TOGG FİYATI NE KADAR OLACAK?

TOGG'un C-segment SUV modelinin arkadan itişli versiyonları düşük ÖTV diliminde yer alacağı bilgisi verildi. Dünya Gazetesi'ne konuşan Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan bu konu hakkında şunları söyledi; "TOGG, yüzde 10 ÖTV diliminde kesin kalacak. Biz fizibilite hazırlarken ÖTV'yi yüzde 7 hesaplamıştık. Üç puanlık bir fazlalık var ÖTV’de.” Özilhan, Türk vatandaşının ulaşabileceği bir araç düşünmekteyiz" diye de sözlerine ekledi.

TOGG’un fiyatı bu ÖTV dilimine göre hesaplandığı zaman ise TOGG'un C-segment SUV modelinin 900 bin lira civarında olması düşünülüyor.

TOGG BATARYA KAÇ KM GİDİYOR?

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG için merak edilen bilgiler geldi. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG), batarya konusundaki stratejik iş ortağı Farasis, enerji yoğunluğu 330 Wh/kg'den fazla olan yeni nesil elektrikli araç batarya hücrelerine sahiptir. Bağımsız testler yapılarak da onaylanan yeni hücrelerin performansının üçüncü nesil hücrelere oranla yüzde 25 daha yüksek olduğu duyuruldu.

Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili TOGG'un bataryasının 30 dakikanın altında şarj edileceği ve menzilinin de 500 kilometre olacağı bildirildi. Elektrikli otomobillerin fosil yakıt kullanan rakiplerine oranla en büyük dezavantajı menzil ve şarj süresidir.

Dünyada şuanda hali hazırda piyasadaki elektrikli otomobillerin bir batarya ile elde ettiği mesafe 130 ila 630 km arasında değişmektedir. Şarj süreleri ise kullanılan prizin özelliğine göre 1 saatten başlayıp 47 saate kadar çıkabiliyor. Piyasada, TOGG için söylenilen 30 dakikada şarj imkanı henüz bulunmuyor.

TEB’liler okul harcamalarından korkmayın! Dev kampanya sizleri bekliyor! İşte detaylar!

VakıfBank giyim ve kozmetik alışverişlerinde yüz güldürecek! VakıfBank’tan büyük kampanya!

TEB elektronik ve beyaz eşya harcamalarına doyuracak! Toplamda 150 TL Bonus fırsatı! İşte detaylar!


Geri Dön