20 / 04 / 2024

TOGG fiyatı ne olacak? TOGG sedan fiyat ne kadar? TOGG fiyat listesi!

TOGG fiyatı ne olacak? TOGG sedan fiyat ne kadar? TOGG fiyat listesi!

TOGG için artık nefesler tutuldu. Yerli otomobil TOGG’un ne zaman yollarda olacağı ve fiyatının ne olacağı merak ediliyor. İşte TOGG fiyatı ne olacak? sorusunun yanıtı!



TOGG’un fiyatının ne olacağı merakla bekleniyor. Bu konuda geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamada bulunmuştu. Varank, TOGG’un fiyatının ne olacağı konusunda şunları söyledi; “TOGG yerli otomobilin seri üretiminin 29 Ekim 2022 tarihinde başlayacağını belirtti ve fiyat bilgisi olarak da "Rakip elektrikli otomobillere göre ucuz olacak.”

Yıl sonuna kadar üretilen araçların teste gireceğini dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank fabrikanın 2025 yılına kadar tam kapasite çalışacağını da ekledi. ÖTV dilimine göre hesaplandığında TOGG'un C-segment SUV modelinin 900 bin lira civarında olması bekleniyor. Ekim ayı itibariyle seri üretime geçmeyi planlayan TOGG, satışa Mart 2023 yılında çıkacak.

TOGG'un C-segment SUV modelinin arkadan itişli versiyonları düşük ÖTV diliminde yer alması bekleniyor. Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan "TOGG, yüzde 10 ÖTV diliminde kesin kalıyor. Biz fizibilite yaparken ÖTV'yi yüzde 7 hesaplamıştık. Üç puanlık bir fazlalık var ÖTV’de" diye konuştu.

Bakan Varank, son olarak TOGG’un fiyat listesine dair de bazı açıklamalarda bulundu. Varank, “İlk seri üretim araçlar banttan inecek. Biz ona hummalı şekilde hazırlanıyoruz. Bu projeyi ilk ilan ettiğimiz andan itibaren bu arabaları 2019 yılının sonundan tanıttığımızdan itibaren vatandaşlarımız fiyatını araştırılıyor. Tabi bu özel sektör yatırımı. Burada bir otomobil üretmenin yanında bir teknolojik alet üretmenin yanında şirket bir marka oluşturmaya çalışmaktadır.

Bu yüzden fiyat politikaları şirketin belirleyeceği konular ama ilk günden itibaren arkadaşlarımız C seğmen SUV ile piyasaya çıkacaklarını belirtiyorlar. C segment SUV araç ile piyasaya çıkacağız. Piyasaya hitap edecek bir fiyat olacak. Piyasadaki C segment SUV araçlar ile fiyatı benzer olacak” dedi.

TOGG SEDAN FİYATI NE KADAR?

TOGG Sedan fiyatı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yeni yayınlanan mevzuata göre, TOGG'un C-SUV modelinin arkadan itişli versiyonunun matrah değerinin en fazla 700 bin TL olması gibi bir durumunda, aracın perakende satış fiyatının da yaklaşık 910 bin TL olacağı söyleniyor.

Benzin ve motorin fiyatlarındaki son durum! İşte 20 Ekim Perşembe güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 20 Ekim Perşembe 18, 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 20 Ekim 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum


Geri Dön