26 / 04 / 2024

TOGG'da son dakika ÖTV avantajı başladı! Yerli üretim elektrikli TOGG ne kadara satılacak? Bu fiyatı duyan inanamadı!

TOGG'da son dakika ÖTV avantajı başladı! Yerli üretim elektrikli TOGG ne kadara satılacak? Bu fiyatı duyan inanamadı!

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak TOGG'da son dakika ÖTV avantajı başladı. Peki TOGG fiyatları ne kadar? TOGG ne kadara satılacak? İşte detaylar...



BUGÜN SATILSA NE KADAR?

Açıklanan yeni ÖTV oranı ve matrah limitleri TOGG satışa çıkacağı ilk model C-SUV’un fiyatıyla ilgili de bazı ipuçları vermiş oldu.  Öyle ki, aracın vergisiz fiyatının maksimum 700 bin lira şeklinde olduğu düşünülürse söz konusu bu fiyatın üzerine yüzde 10 ÖTV ve yüzde 18 KDV eklendiğinde 908 bin liralık oldukça avantajlı bir fiyat çıkmış oluyor. 

Söz konusu bu rakam da TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın sık sık dile getirdiği “Mevcut içten yanmalı C-SUV’larla rekabetçi bir fiyat olacak” sözlerini de resmen doğruluyor. 

Yine diğer bir taraftan ortaya çıkan bu rakamın günümüz şartlarında hesaplandığı ve TOGG C-SUV’un 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkacağını anımsatalım. C segmentindeki SUV’dan sonra yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girmiş olacak. Takip eden senelerde B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden meydana gelen ürün gamı da tamamlanmış olacak.

TOGG da son dakika ÖTV avantajı başladı! Yerli üretim elektrikli TOGG ne kadara satılacak? Bu fiyatı duyan inanamadı!

ÖTV ORANI NE KADARDI?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, kabul edilen önergeden önce, motor gücü 85 kW’ı geçmeyen elektrikli otomobillerden yüzde 10'luk bir ÖTV alınıyordu. Motor gücü 85 kW ile 120 kW arasındaki elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranı yüzde 25, motor gücü 120 kW’ı aşan elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranı ise yüzde 60 şeklinde açıklanmıştı. Söz konusu bu araçlarda herhangi bir matrah limiti de yoktu. Yapılan düzenlemeyle beraber, elektrikli araçlara da içten yanmalı araçlarda olduğu gibi matrah limitleri gelmiş oldu.

Hükümetten flaş yüzde yüz elektrikli TOGG adımı! Vergi sıfırlandı

TOGG'un şarj süresi ve menzili açıklandı! Aracın kullanılacağı iller de belli oldu

TOGG yeni iş pozisyonu açtı! TOGG personel alımı ilanına kimler başvurabilir?


Geri Dön