29 / 03 / 2024

TOGG'un fiyatı hakkında Erdoğan'dan flaş açıklama!

TOGG'un fiyatı hakkında Erdoğan'dan flaş açıklama!

Türkiye'yi yerli ve milli otomobil TOGG'un heyecanı sarmışken, milli arabamızın fiyatı da merak konusuydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOGG'un fiyatına ilişkin açıklamalarda bulundu.



TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş, Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün açılış töreni öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başlayan Gürcan Karakaş, "Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Bizim için 4 seneden daha uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız ve şimdiye kadar yaptıklarımızı sizlere gösterebileceğimiz bir ana geldik. Hepimiz çok heyecanlıyız. Çok sevinçliyiz. Bunun bir Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesi bizim için aynı zamanda ayrı bir gurur meselesi." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık dört buçuk yıldır gelinen noktaya değinen Karakaş, "Yola çıktığımızda bir otomobilden fazlası, bir otomobilden fazlasının yanında bir mobilte ekosistemini kurmak üzere yola çıktığımızı söylemiştik. Bunun sözünü vermiştik. Bunu yaparken de fikri mülkiyet hakkı tamamıyla Türkiyemize ait, bizlere ait bir akıllı cihazdan bahsetmiştik. Bunun küresel boyutta rekabet edebileceğinden bahsetmiştik. Ve biz bunları şimdi adım adım hayata geçirdik ve bugün Gemlik kampüsümüzde, bizim teknoloji kampüsümüzde seri imalata hazırlığımızdan ilk aracın banttan indiği güne geldik." diye konuştu.

TOGG un fiyatı hakkında Erdoğan dan flaş açıklama!

Toplantıda Togg'la ilgili başka hangi detayların paylaşılacağı sorusunu yanıtlayan Karakaş, "Bizim şu ana kadarki yaklaşımlarımızda ve sizlerle paylaştığınız konularda ticari sırdan çıkan her adımı biz, sosyal medya üzerinden şeffaf bir şekilde, düzenli bir şekilde ayda en az bir kere paylaştık. Ve şu ana kadar da renklerimizi paylaştık.

Renklerimizle de tüm Türkiyemizi kucaklıyoruz. Seçimlerinin özellikle üzerinde uzun bir çaba sarf ettik ki sadece bir rengi değil ülkemizi de temsil edebilsin diye. Dış dünyada belki bir Kapadokya kadar Pamukkale kadar tanınmayan bir Kula'nın ve öbür taraftan Oltu'nun tüm dünyada tanınması için Gemlik de keza öyle. Dolayısıyla bugün de bilmiyorum artık sizler için yenilik midir ama biz geldiğimiz noktalarda ticari sırdan çıkan konuları sizlerle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Karakaş, ilk aracın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edilmesinden sonra ikinci ve üçüncü araç sahibinin kim olacağı sorusuna ise "Ticari sır" cevabını verdi.

15 senelik bir projeyi adım adım hayata geçiriyoruz


Geri Dön